De exemplu, daca iesim in seara asta la o bere, si esti o femeie sexoasa, si o sa-mi zici: “Mie Lucifer mi se pare chiar barbat bine, in filmul asta!”, atunci, cel mai probabil, o sa scriu un articol despre: “Femeile bune care si-o trag cu bivoli”! Nu e vreo inovatie extraordinara, e un mic pas pentru imaginatie sa treci de la Lucifer la bivol. Adica amandoi au coarne, blana si copite. E banal intr-adevar!

Sau poate avem o discutie despre matematica, in care imi demonstrezi ca esti super inteligent, iar eu o sa zic admirativ: “Bai dar ce cap mare ai!”. Din nou, absolut evident, urmatorul articol o sa fie despre: “Oamenii cu capatani super dimensionate, si de unde isi pot cumpara palarii pentru dovleacul imens si inestetic pe care il au pe umeri!”.

Practic eu o sa scriu despre realitate. De multe ori o sa scriu despre fapte absolut reale, de alte ori o sa iau realitatea si o sa divagez pe seama ei, o sa o extind, o sa scriu despre chestii care nu mi s-au intamplat niciodata, dar care este foarte probabil sa se fi intamplat, sau sa se intample in viitor. Iar de multe ori o sa scriu lucruri complet aberante, cum ar fi discutii despre econimie, sau politica, sau despre beneficiile manusii cu 3 degete.

Evident ca daca eu azi iei cu tine la o plimbare in parc, iar maine scriu un articol despre faptul ca femeile nu pot avea orgasm decat in prezenta conurilor de brad, tu ai putea sa iei chestia asta personal, sa te gandesti ca in mintea mea bolnava eu asta am inteles, cand mi-ai zis ca ai facut prima data sex sub un brad.

Si aici intervine anonimitatea. Nu pentru ca mi-e frica, sau pentru ca mi-e rusine, sau pentru ca vreau sa ma dau altceva decat ceea ce sunt. Nu! Pentru ca e necesara. Pentru ca nu vreau sa fiu ingradit pe blog, de lucrurile care ma ingradesc in viata normala. Pentru ca nu vreau sa dau explicatii, pentru ca gandesc ceea ce gandesc. Pot sa dau explicatii pentru ca spun ceea ce spun, dar aici eu nu spun nimic, aici eu gandesc.

Advertisements

2 Responses to “Despre ce scriu?”


  1. August 27, 2013 at 5:49 PM

    Poate trebuia sa ma las si eu anonima. Dar m-am gandit ca ori ma invat sa zic ce gandesc, asa, cu identitate asumata, in calitate de eu, ori… nu mai stiu, m-am gandit eu la ceva atunci :)) Oricum, nu prea functioneaza inca, dar e mai ok.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: