29
Aug
16

Artist fail


In ultima vreme am o problema cu artistii care sunt lasati de capul lor sa faca filme sau jocuri pe calculator. Nu ca artistii n-ar sti sa faca chestii misto, ca stiu, si fac, doar ca saracii, va zic un secret, nu sunt cei mai culti oameni. In general astia care se apuca de artistereala au asa o mare lipsa de respect pentru tot ce e real, ca arta vere e “ze king”. Nu ca-i blamez, de mii de ani artistii, scriitorii, sculporii etc. au tot dat-o inainte pe treaba asta cu “e arta coaie”! Cand esti total pe langa, ai erori gramaticale, ca Eminescu, e “licenta poetica”! Artistii au fost mintiti ca daca dau cu pensula, dalta, pixul etc. nu mai trebuie sa stie nimic, ca apare muza si le da un sut in coaie si le arata adevarul adevarat, mai ceva ca fanilor evreului barbos din ceruri.

D-aia pe langa orice artist trebuie un inginer, sau, ma rog, un om cat de cat cu capul pe umeri.

Ma joc “Mad Max”, un joc facut dupa film, nu cel mai bun, nu cel mai rau, si ma seaca chestia asta. Nu e specifica, practic la orice chestie post-apocaliptica ai niste laitmotive, cred ca le zice, sau laicmotive? D-astea!

Toti oamenii sunt murdari pe haine si pe fatza! Si asta apare si-n productiile istorice, cum bine zice lindybeige, de exemplu, si multi altii. Nu conteaza ca locuiesti langa lac, rau, pe malul marii, esti in permanenta manjit de namol pe fatza! Care e treaba? E vreo regula necunoscuta ca oamenii cand raman fara internet se spoiesc cu mizerie pe fatza? Si daca vrei sa futi si tu ceva, te duci asa nespalat la intalnire, doar ca sa realizezi ca si femeia aia are namol in chiloti din motive artistice probabil?

Inteleg a trecut apocalipsa, si n-ai prea multe materiale cu care sa lucrezi, banuiesc ca blugii taiati nu mai sunt fancy, la fel si in evul mediu, dar asta nu inseamna ca oamenii se imbracau cu ursul cu tot cu matze ca sa arate medievali. Bloody artists!

Si localitatile la fel, peste tot, de exemplu Fallout (varianta comerciala de cacat), faci pe dracu in patru sa-i upgradezi casa omului si ala mai bate in cuie o tabla ruginita si plina de gauri! Ce cacat oameni buni, dati dracului o mana de vopsea pe cacatul ala, sau macar cu peria de sarma sau ceva, ca nu suntem in Oligofrenland!

Aparent in perioadele de lipsuri toata lumea aduna lucruri ruginite si le pune una peste alta fara nici o logica sau simt estetic. De fapt ce zic, unele personaje umbla si cu cate o teava de esapament la gat, ca un fel de apocohipsereala.

Ce invatam noi oameni buni din jocuri si filme? Ca astistii sunt de parere ca simtul estetic moare primul, pentru ca probabil este cea mai mare realizare a fiintei umane, nu orice analfabet poate face simt estetic, spre deosebire de combustie sau administratie. Si apoi moare bunul simt si logica: de ce sa faci ceva util si cat mai placut estetic, cand poti sa traiesti printre rugina, moloz, si eventual sa ai si un schelet pe masa, cum zicea un reviewer odata, ca ce pwela mea, sa stie si prostii ca e nasoala treaba!

P.S Stiti ce nu e in regula cu post-apocalipsa asta? Ca daca 90% din populatie ar disparea peste noapte, eu cred ca restul traiesc ca belferii vreo 200 de ani, minim, cu ce e prin super-marketuri. Nu mai zic ca o ferma d-asta moderna, de mii de hectare, de cartofi, banane, whatever, o sa ramana probabil la un 1% si dupa ceva sute de ani, suficient pentru o populatie restransa.

Daca as fi eu consultant la Mad Max 2, stiti cine ar fi cel mai smecher? Nu ala cu petrolul, te caci pe el de petrol cand poti merge cu calul, sau roaba! Ala care ar pune mana pe o fabrica de consevanti alimentari! Va dati seama cate tone de rahat d-ala care face crenwustele expirat a 3-a oara sa mai stea juma de an pe raft, exista? Ai avea mancare infinita din start, chiar ca-n jocuri!


1 Response to “Artist fail”


  1. 1 Ivy
    August 30, 2016 at 10:27 AM

    Dex, am râs dar ai dreptate, fiecare artist trebuie să aibă un inginer aproape. :)))


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: