01
Aug
16

Guvern de technocrati

malcovitcv

Am luat teapa asta o data, si acum probabil ca o luam a 2-a oara. Ce-i drept e mai mica decat pula de la guvernul PSD! Sau nu e? O fi acum, o fi dupa un an, o fi dupa 10? E ca la dentist! Am cel mai bun dentist, pana peste 5 ani cand imi pica toti dintii, dar.. parea om serios!!!

Ceva ma face sa cred ca sintagma asta cu “guvern de tehnocrati” a scris-o un baiat d-asta alunecos, de se ocupa cu campanii electorale, acum 50 de ani, intr-o carte sau ceva!

Nu va mai tin in suspans: “Guvernul de tehnocrati e o mare vrajeala!”

Adica omul de rand, puletele, si aici ma incadrez rusinat si eu, intelege din guvernul de tehnocrati: la aparare un expert in razboi, la agricultura un inginer agronom, la industria mediului un silvicultor, etc… ati prins idea.

In schimb, guvernul tehnocrat e un guvern de economisti si juristi.

Economia si jurismul nu sunt stiinte, sunt doar niste manifestari ale sistemului in care traiesti. La fel ca contabilitatea, sau notariatul, scrii ce ti se cere, nu vii tu cu idei de la tine.

Ambele grupuri de oameni au o motivatie majora sa nu schimbe nimic: “Ei nu exista fara sistemul respectiv!”

Economistii si juristii, sunt in cea mai optimista teorie un rau necesar, niste oameni care fac societatea sa functioneze, fara a aduce nici o contributie la ea, si in teoria pesimista, doar niste alte organe de represiune ale statului.

De ce zic asta, in afara de faptul ca teoriile economice sunt niste mambo-jambo, bazate pe concepte ne demonstrabile si usor de manevrat, gen cerere si oferta, sau piata libera, nimic mai sus de ce crede Dl. Damian, dupa ce a citit in biblie.

Pai nu exista nimic in economie in afara de economia capitalista. Punct! Cand zici economist in ziua de azi zici: economist capitalist! La fel, zici jurist, zici unul care e expert in legile de acum, evident o persoana complet nula cand legile se schimba.

Economistii si juristii sunt niste constructii politice! N-au nici o legatura cu termenul de tehnocrat!

N-o sa vad niciodata, cel putin in Romania, un “tehnocrat” care sustine nationalizarea industriilor strategice, sau mai usor, care sustine investitii majore in sanatate/educatie, fara o componenta privata, la fel cum n-o sa vad nici un jurist care zice: “Cacatul asta a ajuns la maxim. Omul nu poate pleda nevinovat pentru ca nu a stiut o lege, dar exista o intreaga tagma de specialisti care se ocupa cu interpretarea si aplicarea legilor. E evident ca 90% dintre legi trebuie eliminate, chiar daca asta inseamna 10000 de avocati si procurori someri!” Never ever.

P.S.
Apropo de sintagme, probabil ca stiti, ca pana pe la 1950+(?), toate tarile aveau “Minister de razboi”, nu “Ministerul apararii”. Asta creea mai multe probleme, asa ca s-a eliminat.

Before:
Reporter: “Ce incredere aveti in Ministerul de Razboi?”
Om: “Cred ca sunt de cacat la razboi, zero incredere!”
After:
Reporter: “Ce incredere aveti in Ministerul Apararii?”
Om: “Pai maica, cu izlamizdele astea, avem nevoie de armata, sa ne apere de sectanti. Si plus ca astia nu ne fura. Incredere 100%”

Before:
Reporter: “Trupele Ministerului de Razboi au fost detasate sa asigure ordinea in urma demonstratiilor anti-guvernamentale din Istambul”
Om: “Ba in pizda matii, nu e nici un razboi, mars acasa, jos dictatura!”
After”
Reporter: “Trupele Ministerului Apararii au fost detasate sa asigure ordinea in urma demonstratiilor anti-guvernamentale din Istambul”
Om: “Eu pula mea, ma scuzati, sunt de acord cu democratia, dar nu tolerez niste homosexuali drogati sa iasa sa blocheze strada. Multumesc celor de la aparare, ca ne apara, chiar daca suntem cretini, fara principii, si permanenti pishati de frica de la orice!”

Advertisements

0 Responses to “Guvern de technocrati”  1. Leave a Comment

M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: