16
Jun
16

Euro 1975: Partea a 3’a

V-am pacalit asta n-are nici o legatura cu Euro, mi-a traznit prin cap ca a existat o epoca de glorie a oamnilor, care la noi din intamplare a fost comunista, in care se spera ca omul de rand poate fi mai mult decat o foca.

Ma refer la denumirile firmelor, in afara de “Combinatul Atomo-electro-fizico-chimico-contabilo-agricol”, prescurtat CAGDHSH, ma gandeam la nume d-astea normale de puncte turistice, gen Fortuna, Unirea, Steaua de Mare, Delfinul, Beduinul Schiop, Scanteia Lu Tesla, Scarabeul lui Rashid, Briza Marii, etc…

Acum toate numele sunt simple, ca nu mai stie nimeni ce drac e Fortuna, sau fortuit, sau alte cuvinte, gen “La Brontozaurul Galben”, sau “Rechinul cu Laser – magazin de marochinarie”. Acum toate carciumile se chema “Manaci si futi”, “Sarmaua extrem de mare”, “Maxi bet”, “Super termopan”, etc.

Toata lumea fiind ahtiata dupa bani, si condusa de economisti si avocati, ataca absolut toata piata posibila. Nimeni nu mai are curajul sa-si denumeasca firma “Marsuinul de desert” si sa vanda guma de mestecat, ca se ataca fata de la marketing care stie doar: “Omul trebuie sa vada la prima vedere ce face firma! La a doua vedere trebuie sa creada ca daca cumpara de la noi face sex, si daca are suficienti bani, fac eu sex cu el, nu e problema! Banu e Dumnezeu! Alelupulaaaaa!”

Acum ca ma gandesc cred ca numele de firme le-am luat mai mult de pe la Cavalerii Pardaillan, sau poate Paul Feval, “Cocoshu’ roshu'”, “Magarul Cococshat!”? “Halba lui Scroedinger”?, “Pisica lui Fermat”?, “Perele lui Newton”?

Nu mai poti sa ai imaginatie in ziua de azi, ca sperii prostii, si nu stiu unde sa-si invite prietenii lor la fel de prosti, si dai faliment. Asa ca carciuma mea o sa se cheme: “Bei, futi, tzatze si cur –  Muzeu de tehnica militara”

Advertisements

3 Responses to “Euro 1975: Partea a 3’a”


  1. 1 picatura
    June 17, 2016 at 8:53 PM

    tocmai mi s-a sugerat, de catre specialistul de marketing onlain, ca tre sa efectuez schimb de nume la cooperativa personela. astept sugestii! posta de China si episodul 9 din ghemotron, seria 6! exclus metroul!


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: