11
May
16

Deveselu: Teatru geo-strategic

Romania este adolescentul excitat, cam prost si uratel, si cu probleme emotionale. Rusia este profesoara de Latina, cam babaciune dar care mai merge tavalita un pic, saraca dar nu tocmai imbecila, si care-i mai da cate o scatoalca la ore adolescentului excitat.

Romania e suparat pe Rusia, pentru ca o data Rusia i-a confiscat penarul, ca a zis ca e al ei, desi Romania stia ca nu e asa. Atunci Romania s-a aliat cu Profesorul de Germana sa-si ciordeasca penarul inapoi, dar babaciunea de latina i-a prins in fapt si le-a lipit doua palme peste ochi.

Cum Romania are memoria lunga, tot spera sa i-o traga Rusiei, ca rasplata, dar cum e impotent s-a gandit sa imprumute o pula de la America. America e baiatul cu bani, cam superficial si violent, dar care fute toate fetele.

Cum America nu este este cretin, a aceeptat sa-i dea Romaniei o pula, dar coaiele i le-a dat femeii de servici, sa aiba grija de ele, Domnisoara Polonia, candva buna dar acum cam senila, dar de nadejde. Asta pentru ca America n-are incredere in Romania, plus ca gagicile lui din gasca nu prea simpatizeaza nici ele Romania, si nu stii cum se isca vreo cearta intre ei, si Romania fiind mai zabauc, incearca sa le futa cu pula Americii.

Asa ca America s-a gandit bine la tot, Romania nu poate sa futa decat cand vrea el, si, daca doamne fereste, Rusia reuseste sa puna mana pe pula, nu e bai, da America niste bani, trage niste sfori, si o primeste inapoi.

De fapt, ca sa spunem adevarul, Romania nici nu prea vrea sa futa, mai mult vrea sa se dea mare ca are o pula, la profa de Latina, ca sa fie si el apreciat de colegi, si sa dispara zvonurile ca si-ar fi pus curul la bataie cu mai multi profesori, de-a lungul timpului, ca sa treaca clasa.

Ba ca sa spunem purul adevar, Romania s-ar impaca si cu Rusia, daca ar avea curajul sa ii vorbeasca si sa declare pace, si Rusia sa promita ca nu-l mai carpeste peste bot cu fiecare ocazie, dar se pisa pe el de frica numai la gandul asta.

Una peste alta, acum Romania are o pula, n-are coaie, si nici multa minte, dar pula e oricum cea mai importanta in situatiile de genul asta (asa crede Romania).

Ce se intampla in actul doi, inca nu s-a hotarat dramaturgul, un lucru pare insa clar, e greu sa futi cu pula altuia…

Advertisements

4 Responses to “Deveselu: Teatru geo-strategic”


  1. May 20, 2016 at 9:44 AM

    eşti de departe cel mai bun analist militar pe care l-am citit :)))

  2. September 2, 2016 at 4:20 AM

    Cel mai bun anal-ist geo-strategic. Mai Doxatule tu stii prea multe, sigur ai facut scoala la Tel-Aviv, de ce te tot ascunzi?


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: