29
Feb
16

Libertatea si opozitia controlata

Vorbeam cu un prieten, si-mi zicea: “Pe vremea lu Ceausescu nu exista libertate!”. Pai si acum exista?

Pai da ca acum poti sa-l injuri pe Ponta si pe Basescu, etc. Adica da, recunosc, acum exista libertatea de a da inutil din gura pe internet si la birt, cum dau si eu de fapt.

Pai de exemplu, eu cred ca industriile strategice ar trebui nationalizate (petrol, comunicatii, infrastructura, finante), ca invatamantul ar trebui sa fie gratuit si numai gratuit, ca somajul si pensia ar trebui sa-ti asigure un nivel decent de trai indiferent cate maimute sunt nemultumite ca platesc taxe prea mari, ca Romania ar trebui sa iasa din NATO, sa adopte o politica de neutralitate si sa militeze ca si UE sa faca acelasi lucru, sau sa creeze un pol de putere independent si ca o anumita secta este un pericol pentru securitatea de stat.

Sunt liber sa spun asta si atat! Ca exercitiu de gandire, daca as mai convinge 5 milioane de Romani sa gandeasca ca mine, si ideile mele chiar ar putea sa schimbe ceva, chiar as mai avea aceasta libertate?

E cineva aici care crede ca daca m-as apropia la un pas, cat de mare, sa realizez cele de mai sus, nu as disparea, sau nu s-ar afla ca sunt pedofil, sau nu mi s-ar pune, asa stalinist, bocancul pe gat?

Spre deosebire de sistemul actual, in comunism, exista “diferenta de opinii in cadrul aceluiasi partid”. Punteai sa spui ca si acum ce vrei, atata timp cat erai in partid, si preferabil in Comitetul Central. In apararea lor, din motive de logistica, chiar era teoretic posibil pentru un parlit ca mine sa ajunga in varf daca sugea suficiente tzatze si calca suficiente capete. Acum fara 1 milion de euro nu ajungi nici primar de comuna in munti.

Amuzant cum libertatea asta este de fapt libertatea de a face orice atat timp cat nu deranjezi sistemul. Nu paiatele din fata sistemului, sistemul in sine, chestiile importante, nu PSD sau PD sau PNL. E amuzant cum fortele patrioretarde au tot acuzat PSD ca e cu Rusia cat timp astia vindeau tot, ce nu puteau fura, la Europeni si Americani.

Toata treaba e de evolutie. Sistemul politic a realizat ca oamenii simt nevoia de a se simti liberi, nevoia de a fi liberi, sincer, e o inventie a unor dictatori. Asa ca a inceput sa te lase sa vorbesti ce vrei, de la nazism  la homosexuali si la pamant plat, atata timp cat nu ai puterea sa te atingi de lucrurile la conteaza.

Evident ca exista sansa ca si un prost necunoscut ca mine sa stranga o masa de oameni, cu care sa faca o revolutie sau ceva, si asa a aparut si opozitia asta la comanda.

Asta este un job, esti revolutionar pe foaie, rolul tau e sa captezi nemultumirea unei mase populare si sa ai grija ca aia sa nu atinga punctul in care chiar deranjeaza. Pana atunci esti liber sa zici ce vrei, ca esti Anti-UE, ca Israelul e un stat criminal, ca America e un monstru criminal parazitat de nenumarate organisme independente, ca 11 Septembrie a fost facatura, etc.

Adevarata ta contributie apare evident cand masa de oameni careia i-ai castigat respectul, ca orice sociopat normal, incepe sa deranjeze, si atunci trebuie sa intri in actiune. Stii noi suntem Anti-UE, si ne-ati votat, si ati facut un referendum care zice ca ati vrea sa iesim din UE, ete ca teapa, o sa acceptam toate conditiile si sa impunem o mare austeritate, asa ca sa vedeti cine e seful!

Asta e cazul extrem, de obicei opozitia controlata e mult mai subtila!

Ma stiti pe mine ca sunt anti, asa numitul, stat Israel si ca consider ca in secolul asta un stat creat abuziv strict pe criteri pseudo-rasiale este o pata pe fata umanitatii, dar eu zic ca ideea de a nu mai cumpara produse din Israel este in esenta o idee antisemita, care nu va reporni procesul de pace. Eu cred ca daca ne rezumam la boicotarea produselor din teritoriile ocupate in ’67, ca am avea mai mult succes la publicul larg, stiti, pur pragmatic. Cum? Incepe sa functioneze treaba asta? Eu zic ca sportul n-ar trebui boicotat, ca e pacat, e sport, ar trebui sa fie un exemplu. Si nici invatamantul, ca de stiinta nu cunoaste copii impuscati de soldati, sau mai bine, ca sa nu ne mai batem capul, eu zic sa o lasam balta, ca am asa un feeling ca nu e bine, si ca de fapt facem jocul lui Hitler! Hai mai bine facem niste petitii online!!!

Exemple sunt multe, minte si timp sa ai sa le expui…

Advertisements

1 Response to “Libertatea si opozitia controlata”


  1. March 1, 2016 at 12:17 AM

    libertatea este o iluzie. marile conduceri de’alungu timpului au subjugat omul prin forta, daca nu s-a putut prin forta, au introdus un sistem de schimburi. vrei haleala, baga bani. cativa arginti.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: