24
Feb
16

Romania 1katraliard: Lumea 0

soda_bitch

Sunt super amuzanti romanii cand se baga si ei in seama ca chilotii in cur. Cum iti dai seama ca sunt romani? Pai in afara de faptul ca scrie in romana, si de faptul ca intotdeauna pornesc de la o chestie de succes deja existenta, si de faptul ca se chinuie in mod inutil sa para mai interesanti, nu exista nici un alt indiciu. Nici Sherlock nu s-ar prinde daca n-ar exista aceste trei indicii subtile!

Asta imi aduce aminte de autoflagelarea aia de rahat de pe la evenimentele cu caracter subuman la care a participat aceast “popor”, gen mineriade, sau copii morti de foame violati prin orfelinate: “Intreaga lume ne priveste, ne facem tara de ras! Europa e cu ochii pe noi!” etc.

Nu e asa ca v-ati viola bunica pe iutube numai de drag ca europa e cu ochii pe voi? Din pacate nimanui nu-i pasa! True story! Aia putinii care au auzit numele de Romania sunt absolut dezinteresati, daca nu cumva ar prefera poata chiar sa nu mai auda niciodata numele asta.

Nu e nimic anormal aici, e doar faptul ca suntem nesemnificativi. Nici un roman n-a facut niciodata nici un rahat cat de cat interesant, astfel incat sa ajunga cunoscut macar pe plan regional. Hai ca mananc rahat, ma corectez, glumele in care apare Romania sunt binevenite pe site-uri bulgaresti, sarbesti si moldovenesti, sa dam cezarului ce-i al cezarului.

Dar sa revin la poza. Ati observat cum artistul n-a considerat de ajuns denumirea de “apa minerala”, probabil temandu-se ca cineva va realiza ca inseamna “mineral water”, si a recurs la folosirea celei mai ne-utilizate denumiri din istoria DEX-ului, varianta adaugita? Aici a fost lovitura de geniu! Fara asta poza n-ar fi avut nici un succes si mii de romani n-ar fi intrat sa comenteze si sa se felicite reciproc pentrucat de speciali suntem noi. Hei, omul asta ar trebui angajat sa faca campanii publicitare, sau probabil, la cat de bou si de neinteles e, deja e vreun marketer de succes.

Evident ca asta e toata filosofia cu marketingul: facem un produs bun, care costa, care necesita oameni scoliti, care necesita multa munca, sau pictam un produs prost cu niste rahat si ne prefacem ca e material de Globul de Aur? Raspunsul e unul singur: “Nu exista nimic care sa nu poata fi infrumusetat adaugand o cantitate copioasa de rahat!” (* Cursul numarul 1 de la Facultatea de Vanzari, Marketing si Programe Sociale Pentru Retarzi)

Advertisements

0 Responses to “Romania 1katraliard: Lumea 0”  1. Leave a Comment

M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: