01
Feb
15

Jurnal de razboi: Vietnam

v01_00000014

Ziua 1: Azi am aterizat in Vietnam! aici este iadul de pe pamant, din cele 530 de posturi de radio nu exista nici un post cu muzica country! Nu stiu cat mai rezist!

Ziua 35: Azi a avut loc un atac feroce al trupelor nord-vietnameze. Pentru mine asta a fost prima intalnire cu inamicul, si una dintre cele mai mari confruntari armate din razboi. Aproximativ 500 de inamici ne-au atacat pozitia. Initial a fost o mare panica, dar dupa o zi ne-am dat seama ca decat sa fugim, mai bine ii calcam cu cele 2000 de tancuri pe care le aveam. Am castigat ca prin minune.

Ziua 52: Azi am pornit intr-o misiune de “search and destroy”. Dupa 24 de ore, si 24000 de tone de explozibil, am inceput sa atacam pozitiile inamice. In urma unor lupte crancene sergentul McKanic a murit dupa ce a calcat intr-un bambus ascutit, iar Johnson si-a prins bijuteriile in fermoar. Din fericire interventia prompta a celor cinci elicoptere ale corpului medical i-a salvat viata. Din pacate n-am intalnit nici un inamic.

Ziua 53:
Am descoperit o ascunzatoare cu provizii a inamicului. Am capturat aproximativ 500 de kile de orez, adica proviziile Vietcong-ului pe 2 ani.

Ziua 112:
Este scandalos cum din cele 12500 de tone cu care suntem aprovizionati zilnic, au reusit sa piarda tocmai sticla mea de Cabernet Sovignon, un pic racit, dar nu prea mult. Acum ma vad nevoit sa beau Merlot-ul pe care il aveam planificat pentru miercuri. Va zic, razboiul e iad!!!

Ziua 213:
Azi era sa mor. Am cazut intr-o ambuscada inamica. Dupa 1 ora de lupta aproape imi consumasem cele 5000 de gloante alocate si eram intr-o situatie disperata. Inamicul pare sa aiba o cantitate nelimitata de munitie, ca tot arunca in noi cu betze si pietre arcutite. Am chemat suport aerian, dar fara succes. A ajuns abia peste un sfert de ora, timp in care am pierdut doi oameni in urma unor atacuri de cord. Intr-un final aviatia a reusit sa arda cu napalm 500 de hectare de padure si asa am reusit sa scapam.

Ziua 293:
Sunt internat la spitalul militar. Asa se intampla cand nu ai suficiente provizii si esti atacat permanent de inamic. Am fost nevoit sa port niste chiloti de spandex, in locul celor regulamentari de bumbac, si acum am o iritatie pe coiul stang care ma va tine in spital cel putin 2 luni.

Ziua 364:
Aici la Khe Sanh situatia este disperata. Suntem asediati de inamici de aproximativ o luna, Apa calda, de cele mai multe ori, e aproape rece. Discoteca a fost inchisa pentru a preveni atacurile inamice. Meniul de la cantina a fost redus la 3 feluri principale si 2 ciorbe. Moralul este la pamant. Munitia este pe terminate. Estimez ca, daca situatia nu se schimba, in doua zile va trebuie sa ma duc sa-mi iau munitie de la magazia de vizavi. Razboiul este iad!

Ziua 365:
Azi mi s-a terminat contractul. A venit un elicopter si m-a salvat din acest iad. Nu stiu daca voi mai putea fi acelasi om vreodata. Ma voi inscrie in miscare hipiota pentru a preveni asemenea atrocitati pe viitor. Una peste alta banii au fost buni, dar cred ca iritatia pe coi ma va urmari toata viata!

P.S Bazat pe fapte reale.

Advertisements

6 Responses to “Jurnal de razboi: Vietnam”


 1. 3 Boxatul B-Rex
  February 5, 2015 at 9:58 PM

  haios!

 2. 5 euintinspepat
  February 7, 2015 at 9:16 PM

  Care pula mea are curajul sa te contrazică?
  Normal ca e pe baza evenimentelor reale…


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: