08
Jan
15

teroristi de rahat

Je-suis-Charlie

A fost o perioada, in vremuri imemoriale cand existau ceva teroristi. Nu vorbesc de Al Quada si alte labe inventate de presa americana, cu ordin de la niste servicii oarecare. Vorbesc de niste teroristi care se ocupau cu teroarea, adica niste oameni care aveau un scop, la fel ca samuraii, adica teroristii originali.

Samuraiul era un extremist prin definitie, el avea un scop, si nu conta cate victime colaterale exista. Toata lumea iubeste samuraii, mai putin aia care si-au luat o sabie in gat pentru ca sapau ogorul la locul nepotrivit, dar de aia nu ai pasa nimanui, ca nu e la moda.

Cumva in lumea asta din ce in ce mai abstracta orice labar poate sa fie terorist. Atata timp cat e musulman, daca nu e musulman e un nebun care face un cacat. Adica exista tot felul de tampiti in america care mitraliaza elevi, exista vreo 10 cazuri de chinezi care taie cu cutitul copii de gradinita, dar astia nu sunt teroristi, pentru ca se roaga la zeitatea gresita.

Undeva candva, meseria de terorist era ceva cu oarece principii. Adica IRA, adica Intifada, adica niste oameni care nu puteau lupta de la egal la egal dar puteau sa explodeze niste oameni ca sa schimbe o politica de stat. Pe principiul, l-ai votat pe ala care mi-a omorat familia, esti condamnat la moarte. Orice om poate intelege asta.

Dar acum teroristii n-au nici un scop. Si zic “teroristi” cu ghilimele, ca astia nu sunt teroristi.

Ca sa fii terorist trebuie sa ai un scop. Sa faci o declaratie, ca Bin Laden: “O sa luptam cu america pentru ca sustine genocidul Israelian din Palestina!”. Astia sunt teroristi, adica fratii mai saraci ai luptei de gherila, adica aia care nu pot duce o lupta de gherila ca n-au arme si mancare si benzina, si singura lor optiune e sa explodeze cate un hotel.

Teroristii astia moderni n-au nici un mesaj. Labele astea care au impuscat niste ziaristi n-au declarat nimic, n-au avut nici un scop, n-au realizat nimic. Nimeni nu stie de ce au facut ceea ce au facut! Desigur presa o sa scrie ca au omorat oameni pentru Alah, sau pentru ca urasc stilul nostru de viata, sau pentru ca au pula mica, sau pentru ca au fost pipaiti de imami cand erau mici. Dar asta e un cacat! E ca si cum Hezbolah ar face un atentat si n-ar spune de ce il face si si-ar lasa dusmanii, adica pe Israelieni, sa inventeze aia cu cacat: “Hezbolah a omorat 15 oameni pentru ca ei nu pot avea ochii albastrii si ii urasc pe toti cei care au ochii albastrii”

Terorismul prin definitie trebuie sa-ti spuna de ce face ceea ce face. Nu are nici un sens pentru un terorist sa-ti omoare cainele si sa te lase pe tine sa te gandesti de ce!? “Poate pentru ca am mancat pifite de dimineata?” Nu o sa mai mananc piftie de dimineata de frica!

Toate crimele astea care trec mai nou ca terorism n-au nici o legatura cu termenul respectiv. Totul este doar un efort propagandistic prin care opera unor nebuni este facuta sa avanseze agenda unora sau altora.

Concluziile propagandei sunt clare:

Musulmanii sunt criminali.

Musulmanii sunt nebuni.

Musulmanii trebuie opriti.

Telefoanele trebuie ascultate.

Internetul trebuie monitorizat.

Antisemitii trebuie condamnati la moarte.

Cu totii suntem amenintati de monstrii fara creier, si doar statul ne poate scapa de ei. Cu pretul unor libertati, desigur…

Advertisements

3 Responses to “teroristi de rahat”


  1. January 11, 2015 at 4:49 PM

    Nu-i cu musulmani, dară trebe să-ți arăt cu ce m-am cuibărit io-n pat în primele ore ale lu’ 2015 că trebe să începem anul amuzant: http://www.imdb.com/title/tt3526810/?ref_=fn_al_tt_5

  2. January 11, 2015 at 9:13 PM

    Sigur sunt mulți nebuni care comit crime și ai punctat bine că aparent dacă nu îndeplinești condiția de musulman, nu primești statutul de terorist, ci doar de psihopat.

    Diferența dintre exemplele tale și cazul ăsta recent e că, la bază, alea nu au un conflict religios. Sunt nebuni random care ucid din motive random. Undeva pe drum, ideea de terorist a fost asociată și cu ideea diferențelor religioase. Așa că data viitoare chinezu care se gândește să taie niște copii, să se asigure că-i ceva religie la mijloc, dacă vrea să fie terorist.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: