25
Jun
14

Ce invatam de la fotbal

De la fotbal invatam ca oricat de pasionat esti de ceva, si oricat te chinui sa faci bine ceea ce faci, oricand v-a aparea un bulangiu care va avea rezultate mai bune decat tine, ducand regulile la limita si practicand filosofia anti-jocului.

Te uiti la campionatul mondial, nu doar la asta, la multe altele, si vezi echipe care joaca frumos, ataca, fac spectacol, si pierd lamentabil cu o nulitate gen Italia care nu stie decat sa traga de timp si sa enerveze echipa adversa. Poti sa zici ca echipa care a castigat a jucat mai bine? De multe ori nu! Poti sa zici ca a adoptat o tactica de rahat in care scopul major e sa-i faci pe ceilalti sa nu joace, ca sa poti tu nimeri vreun gol chinuit cand sare mingea din ceafa cuiva.

Asa e si in viata. Tu vrei sa faci lucrurile frumos, ca la carte, sa ai o satisfactie ca ai facut un lucru bun, si vine un bou si le face de rahat, si are mai mult succes decat tine pentru ca lumea, in pula noastra, nu e dreapta.

Asta e o dilema majora a gandirii umane! Daca lumea nu e dreapta inseamna ca orice e acceptat. Adica nu-l poti pedepsi pe ala care iti da una in mecla fara motiv, ca asta e lumea, e natural, asa fac si cimpanzeii (aia mai batuti in cap probabil). Evident ca nu poate exista civilizatie cu regula ca fiecare face ce vrea si nimeni nu e pedepsit, ca ajungi ca Tijuana, sa gasesti 23 de capete in fantana. Asa ca inteleptii au hotarat ca toti trebuie sa ne prefacem ca lumea e dreapta. Sa incercam sa ne comportam dupa niste reguli, ca si cum alea ar folosi la ceva. Folosesc la ceva, dar nu individual, folosesc la supravietuirea rasei, dar eu, ca individ, as duce-o mult mai bine daca as manca oameni de pe strada.

Si exista indivizi d-astia. Oportunisti se cheama. Oameni supti complet de pasiune. Genul pe care, daca pasiunea ar fi un tren, iar ei ar dormi pe calea ferata, nu i-ar calca. Oameni care traiesc pentru micile bucurii ale vietii, adica alea materiale, si de proasta calitate. Fotbalisti care n-au nici un respect pentru joc, si daca s-ar castiga mai bine din programare ar face programare. De fapt si la programare e la fel! Tot felul de economisti si fosti preoti care fac asta pentru bani. In orice domeniu e la fel, exceptand alea platite execrabil. Desi, daca ma gandesc bine, am vazut si o gramada de profesori lipsiti de orice pasiune pentru munca asta. Banuiesc ca orice cacat ai face, nu te poti ascunde, o sa existe unul atat de prost si de incompetent care o sa vrea sa-l faca mai prost decat tine, ca sa castige un ban, si probabil o sa aiba si mai mult succes.

Ca sa ma exprim pe intelesul tuturor, daca eu as fi pasionat de femei, si as cauta cele mai frumoase si mai bune la pat femei ca sa ajung centura neagra in sex, va exista unul care va fute, cum il duce capul, toate uratele si care va fi considerat un expert in domeniu.

Asta am invatat eu de la fotbal!

Advertisements

5 Responses to “Ce invatam de la fotbal”


  1. June 26, 2014 at 8:42 AM

    adică tu n-ai deja centura neagră? pfff… amator 🙂


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: