05
Feb
14

Cum am picat eu la management

Studiu de caz, absolut ipotetic:

Mr. Billy Bob Billy, din Texas, manager plenipotential al firmei trimite urmatoarea scrisoare:

“Stimati angajati, va multumesc pentru eforturile depuse, toate lucrurile merg de minune si cu totii asteptam cu nerabdare testul de luni cand vom lasa 2 clienti sa se dea pe versiunea beta a maretului nostru site! De aceea sambata veti fi prezenti la servici, ca sa va ajutati colegii sa-si termine treaba.”

Ce trebuie sa faca Dl. Vasile Ion, managerul pe Romania, al stimabilei noastre corporatii?

A) Dl. Vasile il va suna pe Mr. Bill si-i va spune: “In primul rand as vrea sa va felicit pentru ideea avuta si sa va asigur ca echipa din Romania va fi prezenta in proportie de 99% pentru a-si ajuta cu abnegatie fratii americani. Asta daca dumneavoastra considerati necesar sa fie toti prezenti, pentru ca vedeti, la noi acilea, exista o mica lege comunista care zice ca angajatii trebuie platiti pentru munca depusa. Sau, mai ieftin, trebuie sa primeasca o zi libera. Da, stiu, e o lege complet cretina, care distruge corporatiile, dar n-avem ce face! Nu, nu putem sa-i rugam frumos sa vina, ca tot ilegal e, si ne amendeaza de ne rup, daca se plange cineva la ITM. Deci e ok nu? Va multumesc.”

B) Dl. Vasile isi va instiinta subalternii ca trebuie sa vina sambata la servici. Cativa vor intreba: “Dar sefu’, nu stiu cum se face ca din mailul lui Mr. Bill se intelege ca nu vom fi platiti pentru ziua asta. Cu siguranta se referea la colegii lui americani, care se bucura de toate beneficiile capitalismului, nu la amaratii de noi nu?”. Atunci Dl. Vasile le va explica plin de intelepciune unde gresesc: “Chiar nu stiu cum va puteti gandi la bani in situatia asta. Dupa ce ca firma v-a dat bonus, dupa ce ca aveti program flexibil, si multe altele. Chiar se rezuma totul la bani? Chiar nu vreti sa vedeti si voi site-ul lansat si plin de succesuri? Pe cuvant, chiar nu mai vreau sa aud de vreo scapare de genul asta!”

Va puteti da seama ce raspuns gresit am ales eu?

Advertisements

13 Responses to “Cum am picat eu la management”


 1. February 5, 2014 at 8:52 PM

  Ba mai e o soluție: dai și tu un mail tuturor popândăilor cu Mr. nenea din Texas în CC. Și le spui popândăilor că nu-i obligatoriu să vie, dară că este foarte apreciat și că este un moment important și pentru ei și pentru companie și alte vrăjeli corporatiste. N-or să vie toți, dară ăi care se gândesc că așa se pun bine cu toți șefii și că-i rost de promovări ori măriri de salariu la evaluări ori alte d-astea sigur viu. Și-s mereu și d-ăștia în corporații. Chiar mulți. Eventual chiar amintești ușurel, ca o adiere așa, de evaluările alea. Haidi băi Decs, trebuie să te învăț io? La menegement nu-i doar 1 și 2, ci numai griuri.

 2. 4 romkenny
  February 6, 2014 at 10:24 AM

  nu’i prost al de cere
  coloana vertebrala am impresia ca e in oferta standard si la managerutzi si la negrii
  unii zic ca sta in calea carierei dar eu zic ca’s hateri

 3. February 6, 2014 at 7:06 PM

  Trebuia sa spui ca ai asteptat de mult lansarea dar din pacate nu poti fi prezent intrucat e Sabat si tu nu poti face nimica intrucat religia ta iti interzice sa lucrezi de Sabat. Chiar asa de greu era?


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: