23
Jan
14

E mult de munca sa fii cel mai prost

M-a fericit Dumnezeu cu un creier de dimensiunea unei planete. Nu cea mai mare planeta, poate Venus sau Mercur, dar toturi o planeta, sau poate chiar Pluto, ceea ce vreau sa zic e ca am un minim de creier. Nu am fost niciodata vreun inteligent, ba chiar testele de inteligenta imi dau dureri de cap. N-am avut niciodata vreo mare realizare, si totusi, oricat de jos m-as duce, nu pot sa fiu cel mai prost.

Toata lumea se bate pentru primul loc. Toate camerele de luat vederi, sunt concentrate pe portiunea asta, nimeni nu este interesat sa vada batalia acerba dintre cei mai prosti oameni. Poate “reality TV” se apropie un pic de chestia asta, dar la modul mult mai profan.

Ca sa fiu sincer eu nu vreau sa fiu cel mai prost. N-am depus un efort deosebit in directia asta, in afara de distrugerea creierului cu alcool, filme porno, filme englezesti, si teorii conspirationale de pe net (apropo, cam toate sunt adevarate). Ba poate din cand in cand am mai cazut in pacat si am citit si cate o carte, lucru care m-a indepartat foarte mult de subiectul acestui articol.

E drept, ca-n viata reala, sau ireala pentru unii, aia cand nu esti cu colegii de servici, am incarcat cat de cat sa ma ridic. Sa ma ridic pe mine, cat de cat acolo, sa mai invat o chestie, sa mai discut o problema, sa mai invat o tampenie, etc.

Dar la servici n-am depus absolut nici un efort. Ca si la facultate de altfel. Am terminat facultatea printr-o minune, fara sa invat nimic, pentru ca nu ma interesa nimic, iar profesorii erau toti, fara exceptie, niste labagii frustrati pe care n-as ezita nici un minut sa-i elimin din fondul genetic. Si nici macar n-am copiat, decat pe alocuri, unde copiau toti cretinii.

Cum ziceam, la servici de 5 ani, frec parul. Cu cinci ani inainte am frecat tot parul. O mare pierdere de vreme care nu m-a invatat nimic.

Ca orice om inteligent, am zis: “Dexule, o sa vina momentul in care o sa fii cel mai prost si nu o sa te mai vrea nimeni!”

Dar de unde, oricat as cobora de jos exista in continuare oameni, colegi cu mine, care sunt mai jos ca mine. Si cand zic asta ma refer la cazuri sociale! Nu stiu ce cauta oamenii aia acolo. Poate nu sunt platiti, poate fac munca voluntara, habar n-am, tot ce stiu e ca ei sunt cretini si eu nu pot ajunge niciodata acolo. Eu nu as putea niciodata sa uit cum se salveaza un fisier pe disc, nu la o firma de programare, altii se pare ca n-au avut nevoie de facilitatea asta in 4-5 ani de cand s-au angajat.

Mi-e greu sa-mi explic, cum eu am lucrat 2 ore pe saptamana, cand altii au lucrat 12 ore pe zi, si tot am fost la acelasi nivel. Si mai greu mi-e sa-mi explic de ce cineva este platit sa stea, iar altul e platit sa munceasca, ca sa fac fix acelasi cacat care il face ala care sta. Ma rog, daca era comunism, imi explicat, ca adevarul e, ca e mult prea putina munca de facut fata de numarul de oameni.

Intr-o lume normala, fiecare am muncii 2 ore, si toata treaba ar merge fix la fel ca acum. Dar de, omul cand nu e ocupat toata ziua incepe sa se destepte, iar chestia asta, societatea moderna n-o tolereaza.

Advertisements

8 Responses to “E mult de munca sa fii cel mai prost”


 1. January 23, 2014 at 10:51 PM

  Ai belit-o Dex.

  “Intelligence is negatively associated with sex frequency,” says Rosemary Hopcroft, a sociologist at the University of North Carolina at Charlotte……….”

  http://www.psychologytoday.com/articles/201108/sex-intelligent-intercourse

  (linkurile la astia merg prost. incearca waybackmachine sa-l poti accesa)

 2. January 24, 2014 at 8:58 AM

  Vezi că s-au tot certat ăștia pe planete până ce-au dat de Tolkien și au zis de Pluto că nu mai e o planetă, ci că-i o dwarf planet. Ceea ce-ar face din creierul lui Decs un dwarf brain. Ceea ce sună chiar simpatic 😀
  Noa, io credeam că doar la fostul meu job era așa: unii erau plătiți să muncească și alții să stea. Și cel mai tare se văitau tot ăi din ultima categorie.

 3. January 24, 2014 at 9:21 AM

  Cacat, am accesat linkul si acum ma simt destept si foarte ne…


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: