28
Dec
13

Mica lectie de vanzari

In vanzari, coordonarea este extrem de importanta, probabil mai importanta decat in karate sau mersul pe sarma. In primul rand, cum zicea un mare om de stiinta: “Oferta ta trebuie sa loveasca clientul in momentul in care este cel mai vulnerabil!” D-aia asigurarile, avocatii, preotii si alti cioclii nu o sa moara niciodata de foame. In al doilea rand, trebuie sa ai grija sa ajungi la client inaintea concurentei.

Aceasta lectie a fost aplicata la perfectie de echipa de plugari (plugushari?, plugushatori?) care mi-au vizitat cartietul pe la ora 8. Caci, va intreb, cand este omul mai vulnerabil decat atunci cand doarme?

Aplicand aceasta lectie simpla, aceasta echipa si-a marit contul, numai in ziua de azi cu 573 de flegme, 17 “Mortii matii, daca cobor la tine iti rup picioarele si ti le infig in cur!” si 5 lectii gratuite de atletism cu obstacole in jurul blocului. In plus, ca bonus, au reusit sa impinga si mai aproape de disparitie un obicei traditional romanesc, aflat deja in criza, din cauza ca nu include nici fotbalisti, nici tzatze.

Evident ca am glumit. Din (ne)fericire, epoca violenta a Romaniei a apus pe la sfarsitul anilor ’90, asa ca cine stie, plugaritorii astia o fi strans bani de mertzan.

Advertisements

6 Responses to “Mica lectie de vanzari”


  1. January 3, 2014 at 12:28 PM

    Numai unii sunt vulnerabili cand dorm. In schimb toti sunt vulnerabili dupa dupa ce se insoara. Ma gandesc sa-mi fac o ceata de uratori/plugushatori/sorcovitori si sa-i trimit pe la nunti.

  2. January 3, 2014 at 4:57 PM

    Rautate gratuita. Sunt sigur ca nu le-ai dat un leu! Daca plateai aveai dreptul sa te plangi pentru proaste srevicii. Asa, ai beneficiat de plugushorcatering si n-ai lasat bacsis!

  3. January 6, 2014 at 10:37 PM

    …sau cum ii zice sefu colegului de la marketing: ,,Trebuie să le dai să muște din morcov la momentul potrivit”.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: