23
Sep
13

News promo

Oare se gandeste cineva, in afara de mine, cine e in spate la Facebook sau Twitter?

Lasand la o parte teoria conspiratiei, al carei adept recunosc ca sunt, dar asta deja nu mai e un lucru rusinos, dupa ultimele revelatii, este extrem de evident ca toata presa vestica face reclama la aceste 2 branduri. Este de asemenea evident ca nici un organism de control al reclamei mascate nu a arestat pe nimeni pentru reclama la aceste branduri.

Adica, toate revolutiile de prin Orientul Mijlociu si Nordul Africii au fost brand-uite ori Revolutii Facebook or Revolutii Twitter. Crede cineva ca un reporter oarecare, care studia situatia, a zis: “Sa-mi bag picioarele, daca nu era Facebook astia nu puteau sa vorbeasa intre ei!”? Cum s-a ajuns la consensul asta, asa brusc? Nu mai exista retele de socializare? Nu mai exista metode de comunicatie?

Si ce s-a intamplat cu deontologia profesionala, aia care zice sa nu faci reclame, sau sa nu spui ce firma punea rahat in carnati? Era foarte greu sa spui: “Rebelii algerieni isi coordoneaza activitatile prin retele de socializare”? Care e treaba? Nu au existat revolutii pe WordPress? Nu au existat grupuri de discutii pe mail? Cine are interesul ca aceste doua brand-uri sa devina sinonime cu libertatea de exprimare?

Nu stiu nimic de Twitter, ca nu m-a prins flama. Dar pe Facebook, am observat ca n-am voie sa-mi pun numele Rabbi Showmethemoney. Se pare ca nu poti sa te dai rabin! Nu mi se pare un paradis al libertatii de exprimare. Plus ca nu-ti poti schimba numele de mai mult de 3 sau 5 ori, nu mai tin minte. In general, o corporatie a carei CEO se lauda cat de prosti sunt oamenii care se inscriu pe site-ul lui, nu mi se pare in nici un caz ceva in care ai putea avea incredere cand guvernul te alearga cu tancul.

Dar intr-un mod foarte elegant, lucrurile astea au fost trecute cu vederea de toata lumea. Mai sunt cativa “agitatori” care descopera ca mesajele lor nu apar, sau paginile lor dispar, dar cam atat. In rest, Facebook si Twitter sunt niste modele pentru libertatea de exprimare. Desi exprimarea aia e citita de serviciile secrete a mai multor tari, si posibil vanduta la mai multe corporatii. Nu e deloc suspect nici ca s-a facut un film de succes dupa viata lui Zukerberg, care evident a protestat, pentru ca era prezentat in alta ipostaza in afara de aia de bulangiu ahtiat dupa bani.

Din pacate, n-am raspunsul la intrebarea initiala. Am niste conspiratii, dar eu nu cred in conspiratii.

Advertisements

5 Responses to “News promo”


 1. September 25, 2013 at 3:54 PM

  Deci FB nu inseamnă Fuarte Bineee? Cîcat!

 2. September 27, 2013 at 1:54 AM

  Dubios. Eu i-am făcut un cont lu’ Veveritzu Ve. Bine, am uitat parola, dar primesc mailuri pe gmail cum că vor unii să fie prieteni cu mine, cu veveritzu adică, deci e funcţionabil.
  Ce ai putea să faci… ar fi să îţi creezi o pagină, pornind de la profilul tău real. Ai opţiunea să nu o faci publică, să foloseşti fb ca pagina respectivă, nu ca tine. Doar că e pagină, nu profil şi na. E limitat. Şi altfel. Milogul are, ai văzut? :p
  Eu nu pot să îmi fac pagină, că Facebook susţine că multe pagini de-ale mele au fost banate sau aşa ceva 😀 Sunt pe lista lor neagră haha :))

  A, şi nu. Nu prea mă întreb cine e în spatele fb. De twitter habar n-am oricum.

 3. September 28, 2013 at 11:27 AM

  Da. Eu stiu. Sta Eva aia din Biblie. Sau Lilith. Sau Aphrodita. Sau probabil toate impreuna plus multe altele.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: