15
Apr
13

Cum sa distrugi conversatii si sa enervezi oameni

Sunt milioane de carti, undeva acolo in lume, despre conversatii, dar nimeni n-are nevoie de ele. Poate daca ai 12 ani, dar daca ai peste 20 deja esti maestru in arta conversatiei, ca doar te-ai antrenat atata vreme. Evident ca majoritatea cartilor despre conversatii, daca nu toate, sunt scrise de mincinosi notorii si sociopati, adica persoanele care nu pot vedea o conversatie decat dintr-o singura perspectiva: “Cum sa obtin ceva de la partenerul de discutii?”

Eu, ca nu se putea un post fara sa zic ceva despre mine, sa moara Narcis de invidie, vad conversatia ca pe o metoda de invatare, foarte puternica, si care nu necesita un efort major. Ma rog, de cele mai multe ori efortul major e sa raman treaz pana la final, dar cu aia ma chinui si fara conversatie.

Dar lucrul asta este evident prea boem, si prea plictisitor pentru acest blog, mult mai interesant este un ghid despre cum sa faci varza o conversatie si sa iesi castigator.

Pentru ca, logic, scopul unei conversatii este sa iesi castigator, desi la prima vedere poate parea altfel. Nu conteaza ca discutia este despre menstruatie la veveritele de padure, sub acest subiect, aparent inofensiv, se ascunde de fapt o lupta dintre doua sau mai multe minti sclipitoare. Cum s-ar putea altfel? Prin reducere la absurd, daca nu ar fi asta cazul ai sta acasa si ai citi o carte despre domeniu, nu te-ai conversa cu alti oameni. Q.E.D.

Asta e primul lucru pe care trebuie sa ti-l bagi in cap! Conversatia e o lupta! Trebuie sa castigi cu orice pret, altfel pari prost si Isus iti micsoreaza penisul, sau iti creste curul! Dar atentie!!! Partenerii tai de conversatie, vorba vine parteneri, inamicii de conversatie, stiu si ei lucrul asta, si o sa incerce cu orice pret sa para mai destepti decat tine!

Ce faci daca cineva pare mai destept decat tine? Cunoastem cu toti naspeti d-astia care chiar stiu despre ce vorbesc, relativ la subiect! E simplu! Ii tragi un sut in coaie! La figurat bre! Ii aduci aminte de faza aia penibila din generala cand s-a pisat pe el, sau ii aduci aminte ca n-are prietena, sau ca i-a murit pisica. Unii zic ca asta e asasinare de caracter, eu zic ca e o verificare la adresa interlocutorului! Daca incepe sa planga e clar ca nu e suficient de inteligent pentru a purta o discutie! Oricum ar fi il vei enerva suficient ca sa-i mai amesteci un pic ideile.

Alta metoda testata, si care functioneaza 1563% este sa aduci argumente si sa faci comparatii ne legate de subiect. Exemplu: “Tu zici ca veveritele de padure ne distrug recoltele si trebuie eliminate! Dar de iepuri ce parere ai?”. Si l-ai inchis, sau ai dus discutia in camp! Evident, unii pot zice: “Ce pula mea au iepurii cu discutia noastra!”, dar raspunsul e simplu, si e sah-mat: “Pai de ce te iei doar de veverite? Ai ceva cu ele? Cum putem noi purta o discutie cand tu esti atat de implicat in subiect? Si care e treaba cu tine si cu veveritele? Fetisuri ceva?” Logica asta functioneaza la orice, oricand poti gasi ceva mai rau, mai presant, mai important, decat orice!

Alta metoda e bazata pe intreruperi. E legata oarecum de cea anterioara, ca nu intrerupi omul sa-i ceri detalii, sau sa comentezi pe subiect, intrerupi pentru ca te-a futut o idee, si nu mai rabzi sa nu o spui: “Dar nu mai bine imperechem veveritele cu ursii, ca sa nu se mai poata strecura prin gaurile din gard?”. Aici interlocutorul o sa fie nevoit sa extinda ideea, eventual sa-ti explice de ce copiii hraniti cu lapte praf sunt ceva mai imbecili, dau au o imaginatie bogata, si stupida. Si atunci, ai castigat definitiv!!! De ce? Pentru ca ai lungit discutia!

Asta e metoda finala, lungitul discutiei la infinit. Poti folosi orice tehnica, poti vorbi cu altul de la masa, poti schimba complet discutia si reveni apoi la ea. Oricum ar fi, cand ai ajuns in punctul asta esti victorios, pentru ca celalat om a uitat suficient de multe din ce a vorbit, incat poti sa dai vina pe el: “N-ai zis tu sa imperechem veveritele cu ursii?!? Ce pana mea!”. Si chiar daca stie ce a vorbit, ce rahat o sa faca? Cum o sa demonstreze? Tu o tii p-a ta, si afirmi ca toate lucrurile inteligente au fost inventia ta, si toate lucrurile prostesti au fost inventia celuilalt si tu le-ai tolerat.

Mai erau cateva tehnici mai subtile, dar nu-mi vin acum in cap, dar nu e problema, in 99.9% dintre discutii ce v-am prezentat pana acum functioneaza perfect. Nu veti mai fi niciodata umiliti de nimeni pentru ca nu stiti absolut orice de pe planeta asta! Puteti discuta despre absolut orice, si castiga permanent, fara nici cel mai mic efort! Si, cel mai important, eu v-am invatat asta gratis, nu ca mincinosul ala care zice ca te invata gratis cum sa intrii pe site-uri de video-chat cu pizde!

Advertisements

3 Responses to “Cum sa distrugi conversatii si sa enervezi oameni”


  1. May 6, 2013 at 1:11 PM

    Metoda bazată pe întreruperi funcționează cel mai eficient, mai ales dacă întreruperile alea vizează un subiect cu totul diferit de ce se discută. It’s mindfucking. E suficient un „apropo, Cutărescu și-a cumpărat un ceas de la…” – interlocutorul, ca orice om normal, din instinct va încerca să găsească legătura (neapărat să zici ,,apropo”) dintre veverițe și noua informație aruncată de tine la întâmplare, își va pierde firul argumentativ suficient cât să se enerveze apoi, fapt care fie îi va afecta și mai mult logica, fie îi va tăia orice chef de a continua discuția și va lăsa după tine 😀
    Voi ține minte faza cu comparațiile. E bună, da!


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: