23
Oct
12

up in the ass!

Noua productie a studiourile de propaganda Americane, “Up in the ass!” urmeaza stralucita traditie a filmelor cu bulangii bogati, dar cu o inima mare. Stiti cu totii genul asta de filme cu tot felul de javre care realizeaza ca au facut rau altora o viata intreaga pentru a le merge lor bine, lucru pentru care platesc cu vreo dezamagire in dragoste, sau o nenorocire care ii lasa doar foarte bogati, si nu extrem de bogati.

Personajul principal este un imbecil angajat sa concedieze oameni ,in timp ce debiteaza ineptii propagandistice. De la inceput mi-am dat seama cat de misto o sa fie filmul. M-am prins  imediat si cum o sa se termine: cu bulangiul devorat de viu de viermi intestinali bolnavi de cancer, asa cum merita. Si exact asa s-a intamplat!

Astept cu nerabdare primul film in care un traficant de droguri, sau un violator, sau un criminal, descopera dragostea si devine un om mai bun. Dar asta ar fi greu, ca n-are mesajul care trebuie. Mesajul nu e ca oamenii sunt buni, mesajul e: fii bun cu aia bogati, chiar daca ti-o trag rau de tot, ca au si ei un suflet! Nimeni nu trebuie sa ierte un criminal care regreta fapta, d-aia ala moare la final.

Mai exact in cazul fix de fata, mesajul pare sa fie ala de a nu te oftica atunci cand esti concediat, sau, sa nu cumva, doamne fereste, sa-i futi doi pumni in gura aluia care te concediaza. Un mesaj de mare interes pentru mase, in perioada asta de restriste. De aceea lucreaza Hollywoodul ore suplimentare ca sa fie bine inteles.

La final apar cativa concediati si debiteaza imbecilitati de genul: “Mi-am dat seama ca serviciul nu e totul!”, “Voi petrece mai mult timp cu copiii!”, “Sotia mea este noul meu scop in viata!”. Pai bai viermi spalati pe creier de ce n-ati zis faza cu copiii cand v-au pus sa lucrati Sambata sau 11 ore pe zi? E greu sa ramai fara servici cand pentru aia traiesti nu? Pai atunci nu fii un lache flausat, ia o bata cu cuie in ea si sparge-i fata sefului si celor doi colegi pe care ai avut boala toata viata. Ca sa se inteleaga ca te doare! Asa toata lumea o sa creada ca n-ai suferit deloc, si o sa te concedieze si a doua oara, daca nu cumva o sa se culce si cu nevasta-ta.

Era sa uit ca e si o faza emotionanta de vreo 5 secunde, cand o concediata se sinucide. Faza emotionanta e bineinteles ca zdreanta care o concediase isi da demisia, ca vezi doamne nu mai suporta, si isi gaseste un alt job bine platit in circa 5 minute. Sunt convins ca odraslele concediatei o sa aiba lacrimi in ochi, in timp ce scormonesc prin tomberoane, de bucurie ca o taratura si-a schimbat (putin) viata dupa ce le-a impins mama la sinucidere.

Propaganda e presarata bineinteles cu niste povesti de dragoste la fel de false. Undeva e si o sugestie subliminala ca daca n-ai casa si femeie o sa suferi toata viata, si o sa moara si bancile de foame. Si pentru ca propaganda nu e gratis, ci costa, iar aia care au dat bani tin foarte mult la ei, se baga si niste reclame atat de subtile incat te intrebi cand o sa apara si doctorul care recomanda pasta de dinti.

In total acest film a adunat nota de 5 rahati. Din pacate asta nu-mi va da o ora de viata inapoi, sper sa fi fost o ora de durere de masea.

Advertisements

M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: