28
Sep
12

Uite teroristu… nu e teroristu…

Mujahideen-e Khalq(MEK) tocmai au devenit ne-teroristi. E cea mai tare chestie care li se poate intampla unor teroristi, e ca loteria la oamenii normali. De ce nu mai sunt teroristi? Pentru ca sunt teroristi in Iran! Sau nu sunt teroristi in Iran! E greu, politica externa e complexa.

Nu e ca si cum politica externa ar fi simpla, mai ales la Americani. Nu e ca si cum “aia care nu sunt cu noi sunt impotriva noastra”, si “dusmanul dusmanului meu e prietenul meu”. Nu treaba e mult mai complicata pentru oamenii normali. De ce dicatorul Egiptean sustinut de americani si evrei a picat, dar americanii si evreii lupta cel mai mult pentru democratie in Egipt? Sa mor daca stiu! Trebuie sa intelegi politica externa, sa faci o facultate ceva sa te prinzi.

De ce Al Quaeda face treaba Americanilor in Libia? Complicat frate! De ce Arabia Saudita e “best friend” cu americanii, desi e cea mai infecta dictatura de la 1400 incoace? Greu de dedus!

Ma rog, intr-o tara de sclavi de profesie intrebarile astea sunt oricum retorice, asa ca sa ne distram cu altceva.

Ce zice presa libera despre aceasta decizie surprinzatoare, doar pe plan moral, ca in rest era prevazuta de ani buni? Citez; “Supporters of the MEK had lobbied Congress for years.” Asta ieste iesplicatia! Dai bani, nu mai esti terorist!

Stiu ca la noi lumea cand aude de “lobbi”, crede ca se duce Geoana la Hillary Clinton si o trage de sfarcuri, si ii vorbeste mestesugit, si o convinge ca Romania e “Mica America”, la fel cum a fost “Micul Paris”. Cel putin eu asa credeam! Si am impresia ca si Geona credea la fel.

Pe cand lobbi este clar sa marci banul, aia e tot. Nu e nimic discret. E discret doar legal. In sensul ca nu vii la Hillary cu un sutien Versace, doi curcani si 3 kile de carnati. Faci o donatie pentru campanie, pentru “Fondul Pompierilor Evrei Ucisi de Albine la 9:11”, oferi galeti copiilor orfani care voteaza cu Obama, ca sa dau un exemplu mai aproape de noi.

Evident in cazul asta e doar o scuza stupida. Ca nu poti sa faci lobbi pentru orice. Quadaffi a facut lobbi si a ramas si fara bani si fara anus intact. Ca sa explicam ca la noi: pila ta de la politie te scapa cand esti beat si calci un inginer pe trecere, dar nu daca apare la Pro Tv si i-ai mai dat si foc inainte. Fix la fel!

Advertisements

8 Responses to “Uite teroristu… nu e teroristu…”


  1. 1 mi tu
    September 29, 2012 at 1:24 AM

    prea multa politica strica!

  2. September 30, 2012 at 5:58 PM

    Nu o sa ajungi niciodata politician.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: