23
Sep
12

Servitorul

Servitorul este un film din anul 1963 care descrie lupta clasei muncitoare impotriva asupritorilor iudeo-masonici. Ori asta, ori este vorba despre cum un om cu pretentii nu mai poate gasi, in ziua de azi, sau chiar de ieri, un servitor de calitate. Oricum ar fi ceea ce descrie, descrie foarte bine, aici nu exista dubiu.

Filmul este despre blondul cu batul infipt rectal din imagine si servitorul lui, jucat de Dirk Bogarde, un mare actor de care n-am auzit niciodata, iar de acum inainte slabe sanse sa mai aud de el, la 13 ani dupa deces. Cum ziceam, servitorul care pare la inceput, scuzati-mi expresia, un servitor foarte bun, se dovedeste a fi in schimb un psiholog diabolic, care si-a pus in cap sa-i scoata batul din rect lui Sir Buttface Rectalstick, si sa-l bata cu el, la figurat bineinteles.

Metoda de actiune e aia clasica bazata pe cele 2 ingrediente magice care au creat lumea in care traim: pasarica si bautura. Cu totul ne surprinzator ele functioneaza inca perfect, asa ca finalul nu e deloc neasteptat, servitorul devine stapan, iar stapanul devine o leguma. Stiu ca justitia poetica ar fi zic ca stapanul trebuie sa ajunga servitor, si probabil asa s-ar fi intamplat daca filmul ar fi fost rusesc, dar fiind englezesc n-o da in SF-uri. Fostul stapan nu invata miraculos sa gateasca, sa dea cu matura si sa spele chiloti, dar asta nu trebuie sa ne deprime, la ritmul cu care scoate Hollywoodul filme antice de la naftalina, ecranizarea cu Angelina Jolie si Ben Stiller e doar la un pas.


10 Responses to “Servitorul”


  1. September 24, 2012 at 6:48 PM

    Mie mi-a placut asta cu servitori!
    Se pune la calcul sau nu!

  2. September 25, 2012 at 7:47 PM

    Concluzia e ca bautura si pasarica te transforma in leguma? ๐Ÿ˜›


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: