07
Sep
12

Relax

Sunt oameni care nu se pot relaxa decat foarte rar. Tot timpul exista ceva care te nemultumeste, tot timpul exista o chestie pe care n-ai facut-o. Asta sunt eu. Sunt alti oameni care se relaxeaza permanent. Sau care incearca sa se relaxeze permanent. Asta iara sunt eu. Eu o mica diferenta intre unii si altii, ca intre mine si mine, unii o sa faca ceva altii nimic.

Si totusi e bine sa te relaxezi. Nu o ora, nu doua ore, poate o zi, sau doua. Poate o luna. Poate un an, in nici un caz o viata.

Daca ai o cale, si vrei sa o urmezi, si desi suna japonez, nu te simti prost. E ok, urmeaz-o!

Dar totusi nu uita ca esti om, nu uita ca pentru a depune un efort iti trebuie niste energie. Ca la sala! Vrei sa faci efort, bagi proteine, bagi carbohidrati, dormi mai mult, bei si fumezi mai putin.

Mental e mult mai greu. Si sa realizezi ca ti-e rau, si sa-ti dai seama ca ai depasit raul si e timpul sa faci ceva. E ca in dragoste, nu intelegi mare lucru, dar poti sa simti cate ceva.

Dar totusi si aici sunt niste resurse care se consuma. E prostesc sa nu incerci sa-ti dai seama cand resursele sau consumat. Desi e greu. Mai ales pentru ca atunci cand resursele se consuma creierul tau nu va mai functiona cum trebuie. Resursele sunt perseverenta, si perceptia, si vointa, si nepasarea. Poate sunt mai multe dar astea imi vin mie acum in cap.

Nu-mi place biblia, ca n-am citit-o, dar ceva bine zice: E un monent pentru orice lucru! E un moment sa lupti, e un moment sa te relaxezi. Lupta e simpla, ca ai o motivatie, ai un scop, oricat de stupide ar fi si una si alta, nu conteaza, le ai. Relaxarea e mai grea. Pentru ca nu e ceva natural. E ceva intelectual. Trebuie sa realizezi ca trebuie sa te relaxezi si trebuie sa poti sa o faci.

Trebuie sa uiti de lupta ta, de scopul tau, de visele tale. E un abandon, foarte greu de inteles mai ales pentru cei care traiesc pentru un scop, sau pentru un vis. Si cu toate astea abandonul e necesar. Si trebuie sa fie complet, ca altfel relaxarea e ineficienta. Trebuie sa calci pe tine, poate dupa ce ai facut eforturi inumane sa ai un scop in care crezi, si sa lasi scopul ala si sa stai. Sa stai! Atat. Fara sa te gandesti la ce ai vrea sa faci, fara sa-ti pese, fara sa faci nimic, indiferent ce se intampla.

Relax.

 

Advertisements

5 Responses to “Relax”


  1. September 7, 2012 at 8:24 AM

    De acord! Uneori mai trebuie sa fugi de tine ca sa te regasesti.

  2. September 11, 2012 at 10:31 AM

    Parca e literatura SF aici. Cum sa stai doar? Mi se pare incredibil de greu. Psihic greu, nu fizic. Devii maestru in ale relaxarii, Dex? šŸ™‚


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: