11
Jul
12

Hai cu prelungirea!!!

Cica renuntatul la fumat iti prelungeste viata. Ca si renuntatul la bautura. Ca si renuntatul la statul pe scaun. Probabil ca mutatul in creierii muntilor iti prelungeste si el viata, daca nu faci apendicita si cel mai apropiat spital e la 2 zile distanta.

Sunt multe lucruri care iti prelungesc viata, dar putine care iti prelungesc bucata aia a vietii in care chiar traiesti. N-o dau in filosofie, poti sa traiesti si la 12 si la 19 si la 50 de ani. De la 60 in colo traiesti si cam atat.

Mie toate chestiile astea mi se par reclame mincinoase. Ce-i aia sa zic ca ceva iti prelungeste viata? Pai intre ce ani frate!!! Ca daca mi-o prelungeste intre 20 si 21 le sug degetele de la picioare. Daca mi-o prelungeste de la 80 la 81, le-as fute mamele, dar ma tem ca nu as mai avea cu ce.

Evident ca toata prelungirea apare la capat. De aia eu sunt mult mai interesat de lucrurile ca prelungesc alte chestii. Nu, nu penisul! Sunt interesat de lucrurile care prelungesc cheful de viata, si aici, poate, sau nu poate, fi pus alcoolul, si de chestiile care prelungesc perioada in care eu pot bate niste vegetarieni, si/sau sa le fut nevestele. Evident, si bataia si fututul sunt niste metafore, ca n-o sa ma apuc la 60 de ani sa bat mosi si sa fut babe. Probabil ca n-o as bat si n-o sa fut nimic, cam ca acum, dar o sa stiu cu siguranta ca pot, ceea ce e de departe mai bine decat sa-mi stearga nepotii balele de pe camasa.

Fuga asta dupa viata imi suna, mai mult, ca fuga dupa viata pierduta. Aaaa, am frecat parul pana la 50 de ani, lasa ca de aici in colo rup gura targului. Nu conteaza ca ma pish pe mine si ca nu mai pot citi un articol din ziar fara sa uit de unde am pornit, eu nu vreau sa mor indiferent cata lume va plati pentru asta! Evident ca aia care platesc sunt aia care tin la tine, ca asa e corect! Am niste oameni care ma iubesc, si pe care ii iubesc, asa ca hai sa le distrug vietile ca sa-mi mai tarasc eu hoitul 15 ani! Ca d-aia am facut copii si nepoti. Nu din dragoste, nu din dorinta de a perpetua specia, din frica ca n-o sa mai fiu in stare sa traiesc si o sa am nevoie de ei sa imi tina artificial in viata existenta mizera.

Nu mai exista principii, sau cavalerism, sau ideea ca lucrurile se termina pentru ca … se termina. Exista o agatzare disperata de viata. Ce viata? Nu conteaza! Respir deci traiesc! Nu mai exista lucruri pe care vreau sa le fac, pentru ca nu mai exista lucruri pe care pot sa le fac, vreau doar sa traiesc si acum. E oarecum explicabil, mintea nu mai functioneaza la batranete, ti-e greu sa intelegi ceea ce faci. Neuronii sunt mai mult morti si traumele adunate te lipsesc de impartialitate.

Totusi exista batrani care mai vor sa faca lucruri si fac. Si totusi Neagu Djuvara o sa moara, si altii care nu fac nimic o sa-si taraie sacosele si prostia prin autobuze inca 10-20 de ani. De ce?

Advertisements

1 Response to “Hai cu prelungirea!!!”


  1. August 1, 2012 at 1:14 AM

    Cred ca e o eroare de exprimare (una disperata, probabil). Renuntatul la comportamente patogene nu iti ,,prelungeste” viata, e defapt invers. Eventual adoptarea unor astfel de comportamente iti afecteaza sanatatea, deci cresc sansele unei morti premature.
    Eu cred ca perspectivele se schimba. Acum poate ni se pare stupid sa incercam sa ne prelungim viata, desi am avea 80+ de ani. Insa e posibil ca atunci sa vedem lucrurile diferit. Ce-i drept, viata unui procent foarte mic din populatie chiar are sens. Sa fii o leguma si sa nu fii in stare nici sa gandesti coerent nu mi se pare viata in adevaratul sens al cuvantului. Insa unii prefera asta, decat nimic.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: