05
Jun
12

Romania mare

Image

Vad ca iara ne fac probleme muistii de unguri. Cum vor ei ai dracu bozgori sa ne fure Transilvania, si nu ne mai lasa vere in pace!

Sau cel putin vad ca astea sunt stitile zilei.

Pe mine ma amuza toata treaba asta cu Romania mare, cu teriitoriile care ne apartin, sau care ne-au apartinut, sau care trebuie sa ne apartina. Nu zice nimeni ca tu, ca tara, nu trebuie sa te mentii in situatia in care te gasesti pe moment. Dar eu nu inghit toata vrajeala asta ca anumite teritorii ne apartin sau altele ar trebui sa ne apartina.

Exista diverse curente in istoria asta, care ne-au facut ba romani (cu caciulita pe a), ba romani(aia celebrii de la Roma, fara caciulita), da daci, ba traci, ba bla, bla. Si se tot face de secole o propaganda nationalista, normala nu zic, care sa ma faca pe mine sa ma simt atasat de incultii de moldoveni, de exemplu, dau de pampalaii de ardeleni.

Pe unguri ii uraste toata lumea, si cel mai puternic aia care n-au vazut un ungur in viata lor. Cum mai e un scandal intern de bagat sub pres, cum apar ungurii si mai cer, ba o autonomie, ba un monument pentru hortisti, ba scoli in limba pasareasca.

Parerea mea despre situatie e mult mai simpla, si mai practica. Frate, iti place in Romania? Vrei sa te unesti cu Romania? Bine! Nu-ti place? Pai la revedere! Vrei sa te unesti cu Botswana, e treaba ta! Ce atata vrajeala sentimentalista. Ca suntem toti romani! Rahat! Om fi, dar eu, de exemplu, ii urasc pe toti romanii si, daca s-ar putea, mi-as facea maine republica independenta in apartamentul numarul 12!

Ce daca vorbim aceeasi limba, eventual cu acshient? Ce daca se presupune ca avem stramosi comuni? Ce daca la un moment dat am fost in aceeasi tara? Nimeni nu vrea sa refaca Imperiul Roman, de exemplu.

Eu zic sa fie o chestie benevola, ca e benefica pentru toti. Vrea Covasna sa-si faca republica fascista? Sau Oltenia sa devina soviet! Se aproba! Pa! La revedere. Daca in cinci ani regretati decizia inseamna ca v-ati luat teapa. In caz contrar ati avut dreptate si bravo voua.

Asta ar putea fi o motivatie pentru Romania. Sa devenim mai buni decat Ungaria de exemplu. Nu ca ar fi sanse.

In caz contrar, ne mai unim o data cu Basarabia, si facem ca si data trecuta, ii lasam in saracia lucie in care se mentin perfect, dar ne mandrim ca suntem o tara mare, iar cand ii ia altcineva ne vaitam ca n-au luptat pana la unul sa ramana in minunata noastra natiune. Stupid!

Advertisements

2 Responses to “Romania mare”


  1. June 9, 2012 at 9:36 AM

    Szia Dex, beszél és kéri Moriko egészségre. Én szeretlek, hogy az ember, mert a magyar nők, birtokos!


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: