31
May
12

Barbati si femei

Ma uit la un serial politic englezesc mai vechi, pe nume “House of cards”. E povestea unui politician extrem de abil, inteligent si hotarat sa faca orice pentru a obtine ceea ce isi doreste.

Ce mi s-a parut interesant, sunt femeile care apar in serial, si nu din motivele superficiale pe care le am de obicei. Sotiile politicienilor din serial sunt si ele posesoarele unei vointe de fier, iar amantele, desi inteligente, sunt de cele mai multe ori victimele unei fascinatii extreme fata de masculul alfa. In ciuda faptului ca in spatele ficarui politician de succes apar una sau doua femei, diferenta dintre barbati si femei este extraordinar de clara, si nu ca intelect, sau lipsa de scrupule, sau tarie de caracter.

Diferenta e ca femeile nu pot fi nimic altceva, si nici nu vor sa fie nimic altceva. Rolul lor este extrem de clar pe post de “side kick”, si desi influenta lor este colosala, valoarea este strict derivata din valoarea barbatului pe care il detin.

Totul imi creeaza impresia ca exista doua curente filosofice, sau poate educationale, aproape perfect distincte, unul al barbatilor si unul al femeilor. Intre barbati si femei nu exista nici o rivalitate, posturile sunt clar impartite inca de la inceput, se stie foarte clar “cine e capul familiei.”, iar tot ce face femeia face pentru a duce cuplul inainte, iar barbatul pentru a se ridica el.

Ma intreb cat de raspandita este mentalitatea asta in lumea reala, si in timpurile noastre. Din observatiile mele se pare ca intr-adevar majoritatea femeilor sunt educate pentru un rol de subservienta. Barbatul este initial un ideal pentru o femeie, iar apoi devine un scut si o carja, cu ajutorul carora femeia poate obtine niste lucruri pe care le vrea, dar pe care nu poate, sau nu crede ca poate, sa le obtina prin fortele proprii. Dar daca este asa, apare totusi o nedumerire, si anume cum sunt capabile aceste femei sa creasca un copil de sex masculin? Oare aceste femei sunt la curent si cu ideile de educatie masculina, dar nu le pot accepta pentru ele insele, putand insa sa le transmita mai departe unui copil? Si cat din educatia feminina se transmite copilului? Este baiatul crescut de tata mai independent si mai sigur pe el, decat cel crescut de mama?

Sunt convins ca numerosii psihologi, sociologi si filosofi care ma citesc o sa faca ceva lumina in ultima mea dilema.

Advertisements

16 Responses to “Barbati si femei”


 1. May 31, 2012 at 8:28 PM

  “…valoarea este strict derivata din valoarea barbatului pe care il detin.”
  ‘Nuff said!
  Iar psihologii nu stiu nimica.

 2. 7 picatura
  May 31, 2012 at 10:31 PM

  in materie de marea masa, tu uiti un lucru, presiunea sociala.
  iar imbecilitatea asta de presiune sociala isi pune amprenta, mai ales in comunitatile mai mici, inclusiv pe madamele cu IQ peste medie, pe care le forteaza macar sa mimeze conformismul.
  la pasul : cum cresc si educa un copil de sex masculin – alt dezastru! majoritatea fac o proiectie a cum vor sa fie (si nu a performat, evident) barbatu’ din dotare. ca rezultat produc alti derutati si confuzati, care la randul lor devin idealuri, scuturi, carje.
  baiatul crescut de tata? alt circ. alt derutat. alt confuzat. care nu stie cum sa se raporteze la femei si notiunea de familie.

  indiferent daca parintele care ii creste este echilibrat sau nu, plozii vor lua invariabil, din preajma, modelul parintelui care lipseste (dintre bunici, unchi, profesori…)
  studiile zic ca suntem stucturati pe modelul biparental.

 3. June 1, 2012 at 11:34 AM

  din puțul meu: în fiecare femeie există un bărbat și în fiecare bărbat există o femeie. și nu, nu este o mutație genetică:)…desprinde ce concluzii vrei din perla mea!


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: