10
May
12

Roman Polanski reediteaza Frankenstein!

Marele regizor in viata Roman Polanski se pregateste sa faca lumina intr-un caz clasic de anti-semitism si discriminare rasiala. Citez: “Acesta este un caz clasic de anti-semitism si discriminare rasiala!”. In ciuda faptului ca este asaltat permanent de justitie, paparazzi si fete de 12 ani care vor sa i-o traga, marele maestru chiar nu mai poate rezista fara sa distruga acest mit promovat de nazisti, si anume ca doctorul Frankenstein (se pronunta Frankenstien) a creat un monstru!

Sa incepem cu inceputul. Doctorul Beniamin “Ben” Frankenstein este un fiul unor supravituitori ai Holocaustului, lucru pe care n-o sa-l uite niciodata, si nici noi, daca avem TV sau citim ziare. Provenind dintr-o familie saraca de negustori evrei, el a fost nevoit sa munceasca inca din copilarie ca manager la super-marketul tatalui sau din Tel-Aviv. Pentru ca nu-si permiteau sa-si trimita copilul la scoala, Familia Frankenstein i-au imprumutat o suma minuscula de bani ca sa urmeze institutul de medicina din Ierusalim. Datorita situatiei financiare precare, tanarul doctor a fost nevoit ca, in paralel cu studiile, sa se ocupe si de mica filiala din Ierusalim a firmei tatalui sau.

In ciuda vitregiei sortii, tanarul a reusit insa sa descopere, prin munca asidua, secretul nemuririi. Fiind un iubitor de viata si de libertate el si-a facut un mic laborator in care a incercat, si intr-un final a reusit, sa invie, absolut cosher, un tanar evreu, format din ramasitele unor tineri arabi care s-au detonat intr-o racheta trimisa de un F16 sa distruga un cuib de teroristi. Asta n-ar fi fost nimic, dar dupa ce au fost dezmembrati de racheta democratiei, arabetii s-au mai tavalit si intr-o balta de napalm si s-au aruncat sub un tanc! Dar tanarul doctor era dispus sa faca orice sacrificii pentru viata si dreptate si democratie!!!

Dupa o munca asidua de multi ani el a reusit intr-un final sa-si vada visul cu ochii, desi sa obtii organe intregi de palestinieni e o munca de sisif. Succesul lui insa nu a scapat neobservat de satenii antisemiti! Ei au devenit imediat invidiosi pe monstru doctorului Frankenstien si au inceput sa inventeze tot felul de povesti cum ca acesta ar fi omorat un copil! Caz clasic de anti-semitism, sa nu uitam ca evreii au fost acuzati de mii de ani ca beau sangele copiilor crestini! Ca de obicei, in filmele Hollywoodiene triste, raul invinge, asa ca satenii au construit un lagar de concentrare identic cu cel de la Birkenau, cu tot cu dusuri, unde l-au bagat cu forta pe tanarul doctor si monstrul lui, care e posibil sa fi fost si homosexual, si i-au gazat cu Ziklon B! Filmul se termina cu un monolog al maestrului care face o paralela intre nazisti si restul lumii care urasc cu totii evreii fara motiv, si vor sa-i bage in lagare si sa-i omoare si sa le bea sangele si sa se masturbeze cu coliva de la inmormantarea lor.

Cam atat a fost cronica mea de film. Ce mai e de mentionat sunt personajele principale, Ben Stiller in rolul doctorului Frankenstein, si Maia Morgenstern in rolul monstrului, ca rasplata pentru minunata campanie pe care a facut-o pentru ne-extradarea marelui maestru!

P.S. Intr-o alta non stire, complet ne legata de acest post, ne transmisa la TV si ne-subiect de blockbuster, o mie si ceva de prosti fac greva foamei. Doi o sa moara.

Advertisements

0 Responses to “Roman Polanski reediteaza Frankenstein!”  1. Leave a Comment

M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: