24
Apr
12

e misto sa mori la maraton

Treaba cu moartea la maraton este in ton cu legenda ce-i drept. Cu mica diferenta ca soldatelul exemplar se straduia, prostesc, ce-i drept, sa livreze un mesaj de maxima importanta, in timp ce maratonistii moderni sunt niste hipsteri care alearga complet inutil.

Ba pardon, probabil unii alearga pentru cine stie ce cauze nobile, sa vindece copiii saraci de negi, sa trimita vacile (n.r. la propriu) inapoi in salbaticie sau sa salveze pitpalacul marsupial din ghearele turismului sexual, sau chiar bi-sexual.

Evident ca pe nimeni nu intereseaza cand, cum, sau, de ce, alearga oamenii astia. Sport mai plictisitor decat alergatul pe jos, cu viteza de momaie infuriata, timp de 5 ore nu exista. Asta bineinteles in conditii normale. Exista si un aspect mai putin cunoscut, si anume ala ca acest sport devine extrem de interesant cand o mierleste cineva.

Cum s-a intampla la Londra, unde un suflet gingas si-a imprastiat ultima transpiratie pe asfaltul eternitatii. Este ca sunt bun? As putea sa fac scrieri smechere pe cavouri, in afara de alea obisnuite cu zvastici si crucea lui David.

Evident, minunata presa de corporatie a descoperit milioane de moduri in care tuta de mai sus este extrem de minunata. Era evident painea lui Dumnezeu, inca dovada ca cei mai buni mor primii. Totusi, privind din perspectiva concursului, tuta a reusit sa iasa pe locul -1 sau 9.999.999, adica mult mai jos decat ultimul loc.

Este evident ca din toata gasca de alergatori ea a fost cea mai proasta. Sa iesi pe ultimul loc poate nu e ceva de spus la nepoti, decat daca ai babardit vreo biciclista in tufisurile de pe margine traseului, dar totusi nu e atat de imbecil ca moartea in timpul competitiei.

Stiti cum sunt maratonistii astia? Figuranti d-aia care vor sa traiasca vesnic, ca si aia care trag de fiare sau vegetarienii. Pun pariu ca daca petreceai 5 minute cu raposata, inainte de “accident”, si imbracati, ai fi fost plictisit imediat de discursurile interminabile despre cat de sanatoasa e ea ca alearga si nu fumeaza, si cat de bine se simte.

Dar Dumnezeu priveste si nu tolereaza ca cineva sa se simta bine, asa ca fleosc pe asfalt. Evident acum a intrat in panoplia vedetelor moarte fara rost si isi ia locul binemeritat intre Madalina Manole, Tupac si Cotabitza.

Advertisements

7 Responses to “e misto sa mori la maraton”


 1. April 24, 2012 at 3:37 PM

  E bine ca ai scris despre asta! Imi creste inima de bucurie! Mie mereu mi se spune sa ma las de fumat sa ma apuc de sport. Dar nu pot sa ma las de fumat! Asta e! Iar de sport, ce sa zic, am cateva chile! Daca alerg si starnesc curenti, ma ia vantul! Si voi muri strivita de vreun plici de muste!

  • April 24, 2012 at 3:40 PM

   Cum sugeram si in articol, filosofia mea extrem de complexa despre viata spune ca atat timp cat te simti mizerabil sansele sa mori sunt minime. Ai doar grija sa nu dai coltul cand urci pe scari.

 2. April 26, 2012 at 12:56 AM

  Doamna cu coasa a fost cam ocupata in ultima perioada. Sau doar mi se pare mie. Si tot decese din astea stupide a organizat.
  Eu parca tot m-as apuca de alergat, acum ca au trecut furtunile. Dar nu-ti face griji, ca oricum ma simt mizerabil si sunt ferm convinsa ca voi trai mult 🙂

 3. April 26, 2012 at 12:05 PM

  Io m-aș băga la un maraton cu alcool. Am impresia că la așa ceva am rezistență.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: