19
Mar
12

Pe Mioritza flacai!!!

Fiind dezgustat de directia pro-vestica pe care era sa o ia acest blog(*) o sa fac un scurt curs intensiv de romanizare. Ia sa vedem, la ce va ganditi cand ziceti Romania sau romani?

Mioritza: Oaia din balada cu acelasi nume. Balada este despre un cioban prost, daca nu cumva fumat, care lasa alti ciobani prosti sa il omoare fara sa ridice un deget, in schimb delirand pe teme de femei. Nu e de mirare ca singurul personaj care putea da numele baladei a fost oaia.

Dacii: Nefericitii care ne-au precedat pe aceste meleaguri. Unii mai naivi cred ca se trag din daci, mai ales aia cu nume evreiesti, gen Ion sau Gheorghe. Ai rog sa respecte traditia si sa manance numai branza, barza, viezure.

Mihai Viteazu/ Stefan cel Mare/ Mircea cel Batran: Eroii nostrii mari si lati. Mi-e imi place cel mai mult de Mihai. Sau mai bine zis de barda lui cu doua taisuri din poze. Spre ca asta nu denota tendinte homosexuale latente. Ei sunt cei care ne-au aparat de turci si fara de care am manca cu totii shaorma in ziua de azi.

Ciorba: Zeama fiarta cu diferite chestii in ea. De preferinta carne. Este foarte gustoasa si are multe avantaje culinare majore daca: 1) n-ai multe chestii de pus in ea 2)apa nu e potabila 3) chestiile nu sunt comestibile si/sau igienice. Mie imi place. Vegetarienii si culturistii sa-si manance rahaturile in liniste.

Micii: Alta mancare specifica, de origine indecisa, nu istoric, taxonomic. Intr-o vreme se glumea ca au in ei carne de cal. Acum oricine isi da seama ca n-au cum sa aiba carne de cal si sa fie asa de ieftini. Se mananca cu mustar. Bulgarii n-au inventat mustarul si d-aia au ceafa groasa si sunt mai inceti la minte.

Tuica: Romanii fara tuica ar vorbi germana. Traditia betivanelii este o traditie de mii de ani, desi a trecut prin perioade grele, cum ar fi taierea viilor de catre Decebal. Din fericire a pierdut razboiul. Din nefericire tinerii din ziua de azi refuza sa respecte datinile si nu se mai fac prastie, cu orice ocazie, ca pe vremuri.

Tzaranul roman: Dragostea pentru pamant, bla, bla, bla, acum devenita dragostea pentru apartament. Nimic deosebit aici, toata lumea a fost constituita din tarani la un moment dat, dar pe mine m-au indoctrinat cu taranii astia, asa ca am zis sa-l mentionez. Plus ca e roman.

Bula: Combinatia autohtona dintre banc si ppoanta. Bunicul spiritual al blogerilor fara subiect, dar care se cred amuzanti. Macar a eliminat rahatul ala de “haz de necaz” traditional. Sau poate nu l-a eliminat, dar macar in loc de “suntem niste idioti, hai sa radem” a devenit “suntem niste idioti, dar suntem pe mata!”.

Vlaicu/Coanda/Babes/etc: La creme de la creme dintre personalitatile noastre, scoliti prin tari straine, repatriati fortat, sau nu, si ramasi necunoscuti printre urmasii lor. Daca sunteti mai inceti ii puteti inlocui cu Dobrin/Hagi/Mutu/etc ca e mai usor de tinut minte.

Fat Frumos/Ileana Cosanzeana: Era sa-i uit pe astia, eroul nostru popular si pasarica lui. Nu stiu exact cat seamana cu alte personaje din alte basme, dar tot am sa storc o bucata de branza in pumn, o data, ca sa agatz ceva in club. Ileana nu stie sa faca nimic, asteapta ca vita sa fie salvata si intretinuta, eventual, dar nu obligatoriu, si satisfacuta, in spiritul educatiei traditionale.

Gata, am ramas fara inspiratie. Astept sugestii!

(*) acesta nu este un blog


10 Responses to “Pe Mioritza flacai!!!”


 1. 2 picatura
  March 19, 2012 at 8:54 PM

  tuica. fara comentarii detaliate din motive obiective
  oricum pare a fi singura care ma ajute sa trec peste raceala asta sinistra. si peste lipsa sandalelor cu toc patrat la mall

 2. March 19, 2012 at 10:23 PM

  Mi-aș permite să vă atrag resectuos atenția că ați omis să amintiți pe contemporanul clasic Domnul Bob, pionier al irelevantului in literatura natională și universală, întemeietorul Școlii de la Râmnic, membru a numeroase Academii de Conștiință și doctor honoris pauza al numeroaselor Universități împrăștiate pe tot mapamondul.

  Fiindcă suntem în Postul Mare, se iartă. Să veniți cu un putinei de brânză, o căruță de porumb, șapte curcani grași, două funii de ceapă, un metru de slană, un butoiaș de vinișor și multă multă smerenie la spovedanie.

  • March 19, 2012 at 10:54 PM

   Musiu Bob, nu stiu cum am putut sa va omit. Am citit despre Dvs. la facultatea de la Sorbona, mai exact la toaleta, ca nu mi-au priit croasantele. Cum ziceam, va rog respectuos sa ma iertati pentru greseala nevinovata. O sa ma asigur ca de acum inainte veti primi recunoasterea cuvenita pe umilul meu blog.

 3. March 19, 2012 at 11:31 PM

  Mămăliiiiga! Mămăligă cu brânză și smântână. Ori mămăligă cu sarmale. Ori mămăligă cu orice! Numai cu d-aia cu mustăți de Hercule Poirot desenată la scara 1:1000 să nu-mi dai mămăligă, nu merge.
  Vezi ce cuminte m-am făcut? Nici măcar n-a trebuit să zic autobuz în loc de pulă 😀

 4. March 20, 2012 at 12:40 AM

  Bisericile ortodoxe si obiceiurile specifice marilor sarbatori. (sau ceva cu moastele nustiucui)
  Nu vreau sa stric petrecerea, dar cand zic Romania ma gandesc si la dealuri, vai, paduri, munti – toate frumoase si minunate, aflate intr-un contrast superb cu drumurile gaurite.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Advertisements

%d bloggers like this: