02
Mar
12

de ce sunt politistii prosti?

M-am tot intrebat, si eu ca si multi altii, probabil, de ce or fi politistii prosti?

Adica initial, ca orice cetatean model platitor de taxe, sau cum ar veni, unul din aia 1%, le-am acordat circumstante atenuante. Stai asa bai Dexule, ca nu e intersectia aglomerata din cauza ca e politistii prosti, e invers, politistii sunt aici pentru ca intersectia e aglomerata, iar iei e utili. Pe dracu. Mi-am dat seama in scurt timp ca inventatorul semaforului era cat p-aci sa distruga conceptul de politie rutiera. Da, e adevarat, un tub de metal cu 3 bece colorate in el este mai destept decat politistii din intersectie. Rezultatele o arata cat se poate de clar. Oricat de libera ar fi strada, daca se adauga 2-3 politisti, si eventual apa, se face un ambuteiaj ca-n picturile lui Dali!

Odata ce am concluzionat ca intr-adevar nu e o iluzie politistii chiar sunt prosti, am mai concluzionat si ca intrebarea mea este gresita. Intrebarea corecta, din punct de vedere stiintific, este: De ce n-ar fi politistii prosti? Ca sa dezvolt, se ia un taran care vrea sa obtina un salariu un pic peste medie, si se antreneaza un an jumate. Taranul respectiv e din start prea prost ca sa spere ca obtine ceva mai bun pe alte cai, si prea slab ca sa fie badigard. Cu mintea mea, eu as zice ca juma de an este necesar pentru a i-l indoctrina pe taran sa asculte de taranul de deasupra lui, ca asta nu e lucru usor. Inca jumatate de an e ca sa-l faca sa inteleaga ca nu e ca-n filme si sa nu sara cu pulanul sa bata pe toata lumea. Cea de-a treia jumatate estimez ca e alocata invatarii bazelor conversatiei: “Buna ziua sunt militianul Amariloaie! Actele la control! Multumex!”. Undeva in programul asta incarcat trebuie sa exerseze si folosirea fluierului din dotare sa nu iasa melodiile lui Gutza!

Si dupa cele doua concluzionari anterioare, am mai concluzionat o concluzie: Politistii nu sunt prosti! Politistii sunt fix nivelul mediu din tare din care provin. Nici n-ar avea de ce sa fie altfel. A sta in intersectie si a misca mana din cot nu necesita vreun antrenament special. Chiar nu ai de ce sa angajezi un inginer de la NASA pentru treaba asta. Un filosof insa ar fi bun, sa stea si sa se minuneze cum de milioane de ani de evolutie nu sunt in stare sa depaseasca inteligenta unui semafor. Permis de conducere nu le trebuie, deci mai pica o bariera, pornesti sirena, daca n-ai uitat unde e butonul, si mergi pe unde vrei.

P.S. Acest articol nu se vrea ofensator fata de tarani sau fata de politaii care au facut 4 ani de indoctrinare si gramatica. Acestia vor fi ofensati de alte articole.

Advertisements

8 Responses to “de ce sunt politistii prosti?”


 1. March 3, 2012 at 12:04 PM

  Cand eram mai mica era la moda un cantecel despre politisti:
  Oameni, nu mai fiti haini
  Si nu mai taiati gaini
  Ca si ele ne dau noua
  Lapte, branza, unt si oua.
  Nu mai treceti pe la post
  Ca si ele au un rost
  Sunt pazite de-un curcan
  Care sta intr-un borcan!
  Cantat suna foarte bine!

 2. March 3, 2012 at 12:46 PM

  Hai mă, că-s adorabili. La cum îi descrii acolo mai că nu mi-ar pica rău să mă mărit cu unul din ăsta :))


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: