07
Feb
12

Batrana europa

Daca e sa ne luam dupa ceea ce vedem la televizor, si normal ca dupa aia ne luam, observam o trecere oarecum in ridicol a ceea ce inseamna, si ceea ce a insemnat, Europa. Francezii sunt niste lasi, fara nici un cuvant de spus, nemtii sunt un popor care inca mai plateste pentru holocaust, deci deprimat si perimat, Italienii si Spaniolii sunt falimentari, iar Marea Britanie e scula americanilor, si sunt deci, degeaba.

Daca te uiti la stiri vezi cum se bate America cu China, sau cu Rusia. Vezi care este influenta Indiei sau a Braziliei in acest conflict. Vezi ce mai zice Arabia Saudita, sau OPEC, sau poate sperietoarea actuala Siria, sau Iran, sau Irak sau Afganistan.  Una peste alta, realizezi ca Europa nu are nici o putere. Tot ce vezi e cat de birocratica e Uniunea, cat de  grava e criza economica, si una peste alta, cat de depasit e conceptul de Europa.

Oare asa sa fie? Oare trusturile astea media eminamente americane, desi FOX e englezesc cica, nu cumva ne cam pacalesc? Ati mai auzit in ultimul an ceva de criza din America? Sau ati auzit doar de criza din europa? Grecia, Italia, Spania, Ungaria…. Vi se pare plauzibil ca aia care au declansat criza sa o duca mai bine decat aia care au avut poarte doar de valul seismic?

Hai sa vorbesc de niste chestii la cere ma pricep. America are cea mai mare si cea mai smechera armata din lume, si asta nu se poate nega. Dar sa vorbim de tehnologie. Europenii au avioane moderne :Eurofighter, elicoptere moderne: Eurocopter. Si francezii au avioane moderne: Rafale. Suedezii au avioane moderne: Grippen si vapoare ultra-moderne: Visby. Francezii au tancurile lor: Leclerc, englezii au tancurile lor: Challenger 2, nemtii au tancurile lor Leopard 2, si culmea nesimtirii tunurile americanilor sunt facute sub licenta nemteasca. Povestea se repeta la nesfarsit. Daca vreti, si turcii, care desi nu sunt in Europa, sunt destul de aproape, au cam tot ce le trebuie, din productia autohtona.

Eu am avut o curiozitate, si m-am intrebat ce se produce in America! Ca in China stim cu totii ca se produce tot. Si mai stim ca sapunurile si, in general, chimicalele sunt turcesti. Sau daca nu stiati o sa va uitati pe viitor pe ambalaj mai cu atentie. Si raspunsul e ca mai nimic. Si de ce zic asta? Pai principalii importatori ai americanilor sunt Canada si Mexic. Si astia importa automobile si avioane. De avioane n-am ce zice, Boeing e inca de top, dar automobile? Sa fim seriosi, stim cu totii cu ce se mananca autoturismele americane. Indiciu, Crysler mai nou ia motoare de la FIAT.

In incheiere, ce mi-a deschis mie ochii, e un grafic de la banca mondiala, care compara USA cu China relativ la exportul de tehnologie inalta, in varianta in care l-am primit. Mi-am permis sa adaug din proprie initiativa UE, India si Germania. Indiciul 1: China nu vinde numai scrumiere. Indiciul 2: Germania moare dar nu se preda.

Graficul este aici, si sa nu ziceti ca banca mondiala tine cu inamicul, ca ne suparam! 🙂

 

Advertisements

0 Responses to “Batrana europa”  1. Leave a Comment

M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: