20
Dec
11

Romanu si masina

Romanu a crescut invatand cat tineau stramosii lui la pamant. Niste vrajeli, evident. Dar asta nu inseamna ca ele n-au ramas adanc infipte in creierul inca nedezvoltat al copilului si ca o sa dispara in urmatorii 1500 de ani. Asa ca romanul vrea o casa! Neaparat! Dar inainte sa-si permita o casa, romanul vrea o masina. Masina la romani reprezinta noul ritual carpato-papuash al dobandirii barbatiei. Ai masina: inseamna ca ai dreptul sa futi! Esti barbat! Esti smecher! Mata e mandra de tine! Tactu te scoate la bere! Fraierii te invidiaza si femeile te doresc! Acum Vasile! Te vreau acum, barbatule care esti tu barbat de barbat!

In masina romanii sunt niste zei. La fel cum isi renoveaza in fiecare saptamana garsoniera cu vedere la perete, si izolata fonic de basinile vecinului prin dopul de la chiuveta, tot asa masina romanului este castelul sau! Castelul sau mobil! Nu exista masina de roman fara casetofon! Nu conteaza ce varsta are masina, cat ulei consuma, daca ploua in ea, trebuie sa aiba casetofon, preferabil de marca, “First” eventual, aia nu prea conteaza ca sa spun sincer. Ce conteaza sunt boxele, de la 8 boxe in sus, sa se auda bine. Si casetofonul sa aiba volum pana la 11.

Cum ziceam: niste zei! Cum s-au suit in masina cum se simt ca cavalerii medievali, plini de muschi si invincibili in armura lor stralucitoare cu cai sub capota. Ti-a taiat un infidel calea? Zi-i de masa, da clacsoane! Taie-le calea la infideli, ca tu esti cavaler, baga-te pe linia de tramvai ca ajungi mai repede, straduieste-te sa nu incetinesti la nici o zebra, ca aia care n-au masina sunt probabil niste fraieri. Esti in masina ta, si esti smecher ce pula ta! Nu orice analfabet poate avea carnet si masina!

Masina la romani a ajuns un totem, o chestie la care toata societatea se inchina cu smerenie zi de zi. Politicienii se fac ca cauta solutii pentru trafic, se repara, se schimba, se pun semafoare, se largesc benzi, se aduc 4 capete de politisti (si maxim 2 creiere) in fiecare intersectie. Sa treaca masinile! Sa se mearga mai repede! Sa ajunga omul cu masina unde are treaba! Si cum in chestiile religioase logica e ochiul dracului, toata treaba n-are nici un sens.

Sa va explic:
Care e rostul masinii? Sa ajungi mai repede unde vrei tu sa ajungi! Corect? Per total care e scopul transportului? Ca oamenii sa ajunga mai repede unde vor sa ajunga, si, in felul asta, pierzand cat mai putin pe drum, sa aiba o calitate a vietii mai buna. Ca sa nu mai zic ca ar fi bine sa ajunga si la servici la timp, nu ca m-as da eu in vant dupa asta, dar pentru societate ar fi bine. Corect? Pai si atunci, bai cap de politist prost, de ce pizda matii lasi tramvaiul cu 60 de oameni in el sa astepte sa mai treaca inca 10 masini?
Raspuns 1: Pentru ca ne inchinam la cultul masinilor, in loc sa  punem cruci pe biblioteca!
Raspuns 2: Ca sa se fluidizeze circulatia! Fie ca sfanta circulatie sa fie fluidizata si masinile sa mearga fara sa opreasca, si semafoarele sa fie permanent pe verde, si sa nu treaca pietoni si autobuze! Asa sa ne ajute Sfanta Autobaza!!! Amin!

 

Advertisements

5 Responses to “Romanu si masina”


 1. December 20, 2011 at 10:09 PM

  Doamne, Dexule, ce desen ai putut să faci! Nu mă pot opri din râs! :)))) Ce nu înțeleg eu este ce sunt punctele alea negre de pe bucile năsosului futăcios de țevi de eșapament din poză. Are păr pe cur? Sau sunt coșuri făcute de la atâta stat pe scaunul ăla din mașină?

 2. 3 incaunipocrit
  December 21, 2011 at 4:37 AM

  Reblogged this on Basil Wheel.

 3. December 25, 2011 at 7:07 PM

  Ma intreb de cativa ani, deja, de ce nu se pune la punct un sistem eficient al mijloacelor de transport in comun. In asa fel incat sa nu fie aglomeratie pe autobuze, sa nu stai mai mult de 3 minute in statie asteptand, sa se acopere, in mare, cam toate zonele orasului in aceeasi masura. Astfel, masinile prin oras nu ar mai fi necesare. Dar prostul ramane prost.

  De fapt, stii ce. Sper sa isi ia toti cate 5 masini, sa se ajunga la stadiul in care nu se mai poate circula cu masina. Sa le ia 5 ore sa ajunga la servici cu masina si doar 15 minute de mers pe jos. Poate asa isi dau toti cate o palma si isi revin.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: