19
Dec
11

A murit conducatorul iubit

Hai, toata lumea sa tina un moment de reculegere! Stati drepti, cu mana pe drapel, si stoarceti o lacrima sincera pentru “Conducatorul Iubit”, “Parintele poporului”, “Eroul revolutiei socialiste”.

S-a mai dus inca unul dintre “greii” comunismului! Mie mi se par foarte interesanti oamenii astia, conducatorii comunisti, pentru ca sunt o pata de culoare fata de restul conducatorilor din lumea asta, fie ei presedinti, regi, prim-ministrii sau cancelari. Comunistii astia au o alura si un comportament aparte. In mare, as zice ca sunt niste ratati. Asta ar spune “educatia” mea eminamente capitalista. Adica te uiti la niste oameni care se izolaza si de restul lumii, si de propriul lor popor, si, probabil, n-au prea multi alti oameni apropiati. De fapt ei formeaza o casta absolut aparte, de 1% procent probabil, dar, spre deosebire de casta capitalista, din motive greu de inteles nu baga mana pana la fundul sacului.

Daca il luam pe Bush, sau pe Sarkozi, sau chiar si pe Putin, astia sunt niste baieti prietenosi, manjiti din cap pana in picioare de bani murdari, care la pensie o sa fie consultanti la 12 corporatii si o sa-mi piarda timpul zburand cu avionul particular pe la conferinte, iar in pauze niste minore de la Playboy o sa-i hraneasca languros cu caviar si sampanie originala, de la Champagne.

Pe cand omul asta, Il, prescurtare de la Irsenovich, se pare, a dus o viata austera, dupa standardele moderne, de dictator dement, in urma careia nu i-a ramas mare lucru. Macar se pare ca a murit de moarte naturala, ceea ce e destul de bine in bransa asta. Daca fisu o mierleste subit, sau intra americanii peste ei, o sa ramana toata familia Kim niste amarasteni. Nu tu miliarde, nu tu mii de hectare de pamant, nu tu actiuni pe la companii din Fortune, nu tu opere de arta, nu tu nimic. Si chiar si in timpul vietii, ce mare lucru poate oare sa faca familia Kim? Ca sa bata discotecile, imbuibati de droguri ca Paris, n-au cum, ca nu sunt discoteci. Desigur, pot sa dea un ordin sa se faca discoteca, dar parca e altfel cand toti dansatorii sunt securisti iar femeile sunt curve prost epilate, ca n-au gasit lame la librarie.

Cred ca oamenii astia traiesc pentru putere, si undeva, pentru popor, in stilul lor dement. E oarecum explicabil, pentru ca multi au ajuns unde sunt prin lupte grele, razboaie adevarate, cu morti si cu raniti, cu torturi si violuri, cu foamete si batai. Sunt oameni care si-au pus viata in pericol ca sa obtina ce vor, sunt alt fel de oameni. Cati il vedeti pe Obama in stare sa supravietuiasca unui razboi in jungla, sau nici macar atat, cati il vedeti in stare sa nu o stearga la prima urma de pericol? Poate ca toata treaba asta te face sa intelegi ca posesiunile lumesti sunt temporare, pentru ca nu te ajuta foarte mult cand zaci impuscat in stomac intr-o baltoaca pe marginea drumului. Pe de alta parte iti alimenteaza paranoia, care , in cazul unora, cum ar fi eroul nostru de azi, sau Castro, este pana la urma singura metoda prin care poti ajunge sa mori eventual de batranete.

Inchei aici eulogia. Oricum a fost doar de antrenament, “la piece de rezistance” o sa fie cand ne paraseste Tov. Iliescu.

Advertisements

6 Responses to “A murit conducatorul iubit”


 1. December 19, 2011 at 11:45 AM

  Sunt terifiat. Îngrozit. Am văzut nord-coreeni în lacrimi. Plângeau real. Erau nişte studente hohotind de sărea cămaşa de pe ele. Înfiorător. “Oamenii” aceia au fost aduşi într-un stadiu teribil de îndobitocire. Nici nu ştiu dacă mai sunt oameni cu adevărat. Nu demult eram şi noi cumva pe acolo.
  Ce este omul? Plastilină.
  Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi! Un singur cuvânt mi se apropie oarecum de situaţie. Grotesc. Kim, bine că te-ai dus şi să nu mai vii!

  • December 19, 2011 at 2:33 PM

   Cam asa era si la noi, ce-i drept. Sa vedem cu evolueaza treaba, s-ar putea sa le fie mult mai rau pana sa le fie bine. Una peste alta eu n-am nici o mila pentru popoarele cu mentalitati de sclavi, asa cum n-am nici pentru romani.

 2. 3 incaunipocrit
  December 19, 2011 at 1:56 PM

  Reblogged this on Basil Wheel.

 3. December 19, 2011 at 8:22 PM

  Mda, mă gândeam să-i scriu o scrisoare de amor lu’ fi-su, dar dacă zici că-i sărac nu merită. Adică aș suporta io un fiu de dictator cu puță mică dar dacă mai e și sărac lipit nu prea merită.

 4. December 20, 2011 at 3:52 PM

  DEEEX,
  Mi-a scris conducatorul nostru iubit! Mi-a scris Mil!


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: