11
Nov
11

credinciosii sunt prosti

Toti, nu numai astia crestini, absolut toti sunt batuti in cap. Toti cei care zic ca “ai nevoie de credinta” sa faci aia, sau ailalta, sunt niste facatori de umbra fara scop. Bineinteles ca aici se incadreaza vreo 90 la suta dintre oameni, deci acest articol nu o sa fie foarte apreciat, probabil. Dar de, adevarul e adevar, credinciosii sunt prosti. Toata treaba cu dumnezeu, dau razboinicul luminii, sau alte fantasme, care are grija de tine si te iubeste este o mare balarie. Nu mai vorbim de dumnezeul asta care n-are alta treaba decat sa te urmareasca cand te masturbezi sau cand faci sex. Hei, mor 50000 de prosti in cutremur, dumnezeu n-are timp de asta, ca e ocupat sa se uite dupa labagii.

Cazurile extreme cred ca sunt evidente pentru toata lumea. M-am uitat o data peste umarul unei handicapate care citea una din cartuliile alea pentru oligogreni cu chestii din biblie sau inventii ale unor dubiosi de pe la biserica. “Sclava lui dumnezeu, dumnezeu te va ajuta sa scapi de pacat si sa nu mai gresesti, caci omul este slab si predispus la pacat, dar crezand in dumnezeu vei reusi sa te lepezi de satana.” Face sens, nu? Esti o vita idioata care nu se poate opri sa ude patul si dumnezeu te va ajuta. Nu stiu altii cum sunt, dar eu sclav nu vreau sa fiu, sau daca as fi nu vad de unde apare tot moftul asta. Daca tot esti sclavul cuiva satana e fix la fel ca dumnezeu, cu singura diferenta ca ala iti da ceva si pe lumea asta. Sau fi sclav, cu acte, la unul care iti da macar ceva de mancare.

Lasand la o parte cazurile medicale de oligofrenie, exista si credinciosi mai inteligenti. Aia care stiu ca credinta este predominanta la prosti si inculti, aia care isi dau seama ca Noe nu putea sa suie pe vapor toate animalele, din motive pur volumetrice cel putin, dar ei totusi cred. Aleg cu grija niste prostii de prin biblie si se declara credinciosi dintr-o frica stupida de a nu pati ceva daca nu cred. Sau mai sunt aia care considera religia doar o serie de percepte morale. Dar fix perceptele alea morale din religia lor actuala, n-ar trece unul la budism, sau la stoicism, nu, doamne freste, il superi pe dumnezeu. Dumnezeul ala care din intamplare ti-a fost repartizat la recensamant.

Situatia este ridicola dintr-o infinitate de puncte de vedere. Este ridicol cum niste romani se imbraca in evrei de acum 2000 de ani si au impresia ca au descoperit apa calda. Nimeni nu pare deranjat de faptul ca n-au nici in clin nici in maneca cu oamenii respectivi si cu zeul lor. Nu e problema, cand ai crezut in ceva fara sa gandesti poti crede orice. Aceeasi oameni au tupeul de a rade insa de oricine crede in Mos Gerila, sau in alt Mos Gerila diferit de al lor.

Si care e treaba cu femeile? Eu sunt unul dintre aia care refuza sa creada, in ciuda experientei de viata, ca femeile sunt proaste. Bisericile sunt pline de femei desi dumnezeu le-a zis clar ca sunt jegoase si n-au ce cauta in altar. Cat de idioata e treaba asta? Sau homosexualii! Aia care se lupta ca toti dracii sa se poata insura/marita. Fratilor( si surorilor) dumnezeul asta are boala pe voi, ce cacat nu intelegeti? Aveti voi o problema psihica relativ minora si vreti un dumnezeu care sa va accepte? Ok! Gasiti unul, ca sunt milioane, sau inventati unul, asa cum au inventat si altii in ultimii 40.000, de cand s-a inventat agricultura si omul a avut timp de prostii.

Acum sincer sa fiu eu nu stiu de ce am scris articolul asta, probabil ca satana se saturase sa impinga oamenii la masturbare si ciordeala si a trecut pe la mine. Sper sa nu dea vreun autobuz maine peste mine, nu ca as avea planuri in viata, dar n-as vrea sa ajung subiect de studiu pe la Facultatea de Teologire ca ala singurul pe care l-a pedepsit dumnezeu, in timp ce altii omoara oameni pentru drepturile lor biblice, sau, pur si simplu, de placere.

 

Advertisements

12 Responses to “credinciosii sunt prosti”


 1. November 12, 2011 at 12:40 AM

  Cum mă, pe mine mă urmărește cineva când mă masturbez? Na, mersi, mai masturbează-te, oamo, dacă mai poți!

 2. November 13, 2011 at 1:04 PM

  Daca tot ma urmareste cineva cand fac laba, n-ar putea sa-mi dea si un servetel cand uit sa-mi pun la indemana?!
  LOL Oamo, nici aici nu scap de tine?!

 3. November 14, 2011 at 8:35 AM

  Frumos eseu despre fățărnicie! Omenirea a gandit mereu modalitati onorabile pentru justificarea unor crime:cand in numele credintei, cand din cauza nasului prea mare al Cleopatrei… Pana si actiunea reaparatorie din basm de lichidare a violentei se face tot prin violenta. Eroul este obligat sa ucida, dar crima lui e justificata. De aceea poate la americani exista inca pedeapsa cu moartea. In numele actiunii reparatorii.

 4. November 15, 2011 at 12:16 AM

  De acord. Dar tu faci referire doar la cei care cred intr-un Dumnezeu antropomorf, pe aia si eu i-as numi prosti, desi am inca retineri sa o fac.
  Mai sunt si oameni care cred (nu fanatic) ca ,,dumnezeu” sau divinitatea, mai degraba, ar fi o forta suprema (deci atentie ,nu o fiinta, deci fara trasaturi umane), ar fi energie pura, sau ar fi esenta informationala. Sau orice altceva, dar nu o fiinta/persoana atotdetoate. Eu nu i-as numi prosti pe astia, dimpotriva, un om care ajunge la ceva concluzii, si-a pus intrebari, a gandit, a analizat ce e in jurul lui.

  Si apropo de Dumnezeu, ca fiinta superioara. E hilar cum oamenii spun ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea sa, cand, de fapt, noi l-am creat pe el dupa chipul si asemanarea noastra.


M-a strafulgerat o idee

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: